Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Április 19. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Kajakkal Európa körül

Kajakkal Európa körül

A Földrajzi Szabadegyetem következő előadásán Végvári Tamás tart izgalmas beszámolót merész gondolatának megvalósításáról: nekivágott, hogy kajakkal megkerülje az európai kontinenst.

Végvári Tamás Norvégia és Tűzföld, valamint több év vadvízi kajakozás után olyan kihívást keresett, ami az átlagembert szólítja meg. Nem óriási fizikai teljesítményre kihegyezett kalandtúra, hanem egy emberléptékű utazás kicsit lassabb és hosszabb, azért embert próbáló formája.

25.000 kilométert tett meg Budapesttől a Dunán, a Fekete- és a Földközi-tengeren, az atlanti partvidéken át az északi sarkkörön túl Norvégia “tetejéig”, a Nordkinn-fokig. Kajakkal. Egyedül. Az első év célkitűzése: végigevezve a Dunán kijutni a Fekete-tengerre, a Boszporuszon átkelve bejárni a görög partvidéket, és visszatérve a “hazai” vizekre, eljutni Rijekáig. Körülbelül 7.000 kilométer. És ez csak amolyan bemelegítés volt ...

Ha kíváncsi a teljes úti beszámolóra, látogasson el a Petőfi Sándor Városi Könyvtár soron következő földrajzi szabadegyetemi sorozatának előadására, mely április 20-án (csütörtökön) 17 órakor kezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 10. 16:54, péntek | Helyi

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. május 12. (vasárnap).

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.