Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Augusztus 31. 05:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Jól mulatott a sokadalom a Bankfaluban

Jól mulatott a sokadalom a Bankfaluban

Önfeledt szórakozás, jókedv, érdekes programok...mindez a II. Bankfalui Sokadalomban, ahol kivétel nélkül mindenki talált magának érdekességet.

Augusztus 30-án (szombaton) került megrendezésre a II. Bankfalui Sokadalom. A rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött a Fecske utcai kőkeresztnél. Ezután ellátotogattak a templomhalomnál épülő emlékparkba, ahol köszöntőt mondott Kapus Krisztián polgármester és Dongó József, a körzet önk ormányzati képviselője. Ezt követően az ásatások eredményéről Rosta Szabolcs régész, a Bács-Kiskun megyei Múzeumi Szervezet igazgatója beszélt.

A program főzőversennyel folytatódott a Nyíl-Tegez-Süveg utca által határolt parkban, majd a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes bemutatóját láthatta a közönség. Egész nap változatos és szórakoztató programok várták az odalátogatókat, akik szép számmal jelentek meg a rendezvényen.

Délelőtt a Lúdas Mátyás bábszínháza, a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar, a Csányi család, Kiss Ákos Jenő dalénekesek léptek fel a színpadon, délután pedig a Főnix Dance Sportstúdió gyermektáncosai, a Félegyházi Táncszínház és Padkaporos Táncegyüttes, a Láma Dalai zenekar, Patai Ádám és Katona Kitti latintáncosok léptek színpadra. Sok érdeklődőt vonzott Fekete Benő lovasbemutatója, aki nemcsak látványos produkciókat mutatott be, hanem sok érdekes dolgot is elmondott a ló és lovas kapcsolatáról, a lovaglás alapjairól és e nemes állat tulajdonságairól.

A bemutató után a főzőverseny eredményhirdetése következett.

I. helyezett: Pásztor tarhonya: Kun Ászok csapata

II. helyezett: Töltött káposzta: Pásztorné Lenke

III. helyezett: Marhapörkölt: Birkózók csapata

Különdíjban részesültek:

- Bankfalui Babgulyás: Lefőzhetetlenek

- Kakaspörkölt túrós csuszával: 56-os Nemzetőrség csapata

- Babgulyás: Izgő-Mozgók csapata (Polgármester extra különdíját kapták)

Az egész nap folyamán ugrálóvár, trambulin, jótékonysági arcfestés, íjászkodás, lovaglás – kocsikázás, gyermekmotoroztatás, gardrób tuning, hagyományőrző kézműves foglalkozás, rendőrségi – és tűzoltó, birkózó bemutató, egészségszűrés, sport poha-rak, jurta kiállítás, hungaricum kiállítás biztosította az önfeledt szórakozást. Este az Iringó és a Ciráda zenekar koncertje, valamint a FireFriends tűzzsonglőr bemutatója zárta a rendezvényt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.