Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2016. Április 26. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Jól gazdálkodtak a nyugdíjasok

Jól gazdálkodtak a nyugdíjasok

Küldöttgyűlést rendezett a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete április 25-én a Szakmaközi Művelődési Házban.

Az elmúlt év számadása mellett beszéltek a jövő évi tervekről és természetesen megvitatásra kerültek a pénzügyek is.

Juhász István az egyesület vezetője beszámolójában elmondta, hogy a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete a meghatározott program- és munkaterv alapján végezte munkáját az elmúlt évben. Az Alapszabályt az év folyamán két alkalommal módosította az egyesület. A törvényszéki végzések ennek ellenére a közhasznúsági kérelmet február 16-án jogerősen elutasította. Pillanatnyilag „egyesület” bejegyzéssel működik a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete.

Az elnök úr örömmel konstatálta, hogy több éves próbálkozás után – immáron városunk új vezetésével - végre 2015. május 29-én aláírásra került a város önkormányzatával a nyugdíjas klubok egyesülete által kezdeményezett együttműködési megállapodás, amely rögzíti az együttműködés célját és általános elemeit és meghatározza a végzendő közfeladatokat.

A pályázatok terén Juhász István elmondta, hogy maradéktalanul ki tudták használni a pályázati lehetőségeket az elmúlt évben. A hagyományos rendezvények mellett sikeresek voltak az újszerű kezdeményezések is. Az egyes klubok is (15 db) maradéktalanul teljesítették a program- és munkatervüket az elmúlt időszakban.
Az egyesület térségi szintű kapcsolatai rendezettek, kiemelkedő az Együtt-egymásért, a Vasutas Klub példaértékű 5 éve tartó, kétoldalú színvonalas kapcsolata a bugaci és kunszállási és az Őszidő klubokkal. A klubok városi egyesületi rendezvényekre történő mozgósítása alapvetően jónak értékelhető. Sok színes és érdekes program került megrendezésre az elmúlt évben a kluboknak köszönhetően. Tizenkét önálló és más szervezetekkel együtt szervezett rendezvényt terveztek és ezen kb. 1300 fő vállalta és résztvevőként volt jelen ezeken az eseményeken. Összesen két rendezvény maradt el a tervezettből az év során. A legsikeresebb rendezvény az először megtartott Jászkun Emléknap volt, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont.
A visszatekintést követően Juhász István a 2016. évi tervekről beszélt az egybegyűlt klubtagoknak.

Az elmúlt év történéseinek és a jövőbe tekintők tervek részletes taglalását követően a pénzügyi beszámoló következett, melyet szintén Juhász István elnöktől hallhattak a küldöttek. Az elnök úr elmondása szerint a bevétel a mérleg szerint a tervezettnél 21,2%-kal volt több a tervezettnél. Ez tartalmazza az áthúzódó maradványt is. A beszámoló alapján egyértelműen látszik, hogy takarékosan és megfelelően gazdálkodott az egyesület a befolyt összeggel.

Az ellenőrző bizottság részéről Tarjányi Istvánné elnök asszony ismertette a küldöttgyűlés tagjaival az egyesület munkavégzésénél tapasztaltak szabályosságát. Az elmondottak alapján nem történt az elmúlt év folyamán semmilyen szabályellenes tevékenység sem a klubok, sem az egyesület tekintetében.

A beszámolókat követően Balla László alpolgármester szólt a megjelentekhez, tolmácsolva polgármesterünk rugalmas hozzáállását az egyesülethez. Az alpolgármester tájékoztató jelleggel közölte az önkormányzati támogatás mértékét, mindemellett biztosította az egyesületet arról, hogy ezen kívül a rendezvényekhez anyagi lehetőségeihez mérten még további támogatást is tud biztosítani igény esetén.

A küldöttgyűlés zárásaként az idő közben felmerülő kérdések és javaslatok megvitatására került sor, majd a napirendi pontok megszavazására. A Küldöttgyűlés egyöntetűen elfogadta az elmúlt évi beszámolókat és a 2016. évi munkatervet is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 14:34, szombat | Helyi

Ez lehet az utolsó óraátállítás

Az EU jövő tavasszal eltörli a téli és a nyári időszámítást, a tagállamok maguk dönthetnek, melyiket választják.

2020. Október 24. 14:31, szombat | Helyi

Majdnem megtelt a halasi járványkórház

Nagyon emelkedik a kórházi és intenzíves ellátásra szoruló betegek száma.

2020. Október 24. 14:28, szombat | Helyi

Körforgalmat kap Tiszakécske komphoz vezető útja

A több mint nyolcmilliárd forintos útfelújító programban megújul az M7-es és az M0-ás csomópontja, de komoly fejlesztéseket kap Somogy, Fejér, Tolna és Szabolcs is.

2020. Október 24. 14:24, szombat | Helyi

Szigorúbb szabályokat szeretnének a boltosok

A vásárlókkal műszakonként többször vagy folyamatosan közvetlen kapcsolatba kerülő dolgozók a korábbi intézkedések mellett nagyobb biztonságban érezték magukat, akárcsak a vásárlók.