Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Augusztus 06. 09:06, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Ismét tapasztalatot cseréltek a kunfakó lótenyésztők

Ismét tapasztalatot cseréltek a kunfakó lótenyésztők

Minden évben augusztus első hétvégéjén az ország számos helyéről összejönnek a kunfakó ló tenyésztői.

A találkozón nemcsak a tenyésztők, hanem a kunfakó lófajta „használói” is előszeretettel vesznek részt. A baráti összejövetellel a legfőbb cél a ló kivételes tulajdonságainak megismerése és megismertetése, és a minél többoldalú fel- és kihasználásának bemutatása.

Az első tenyésztők azért választották ezt a fajtát, hogy többezer km-t tudjanak megtenni lóháton. Később azonban kiderült, hogy a mérete és a vérmérséklete folytán kiváló a gyermekek lovagoltatására is. A félegyházi Waldorf óvoda például nagyon jó partnernek bizonyult ilyen szempontból. A szülők a gyerekekkel együtt járnak ki és közösen folyik a lovaglás tanulása is. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekeket a lovaglás biztos tudásának elsajátítását követően a szülők ne a korláton kívül figyeljék, hanem velük együtt élvezzék a lósport örömeit és együtt tudjanak elmenni egy több hetes, avagy több hónapos lovas túrára is – tudtuk meg Eördögh Andrástól a rendezvény fő szervezőjétől a Parkerdőben augusztus 3-4-én tartott találkozón.

A Városháza előtti ünnepélyes felvonulást követően szeretettel vártak minden érdeklődőt a parkerdőben, ahol különféle lovas bemutatókkal várták a rendezvényre érkezőket. Például gyermek lovagoltatás, harci bemutató és a lovak idomításáról tartott előadás is színesítette a programok sorát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.