Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2019. November 06. 19:13, szerda | Helyi sport
Forrás: Bozsó István

Ismét remekeltek a félegyházi triatlonosok

Ismét remekeltek a félegyházi triatlonosok

Marcaliban rendezték meg a duatlon diákolimpia „A” kategóriás döntőjét, melyen a DMTK-KVSE triatlonistái ismét szép sikereket értek el.

Komoly érdeklődés kísérte a kellemes őszi időben rendezett versenyt, mivel a dobogós helyezettek 10 plusz pontot kapnak a felsőfokú felvételinél. A duatlon verseny áll egy első hosszabb futásból, egy kerékpározásból és egy második, rövidebb futásból.

Trungel-Nagy Kolos indult az első futamban és már az első futáson meglépett a mezőnytől, két nála idősebb fiúval. Sajnos a kerékpározás során utolérte őket az üldöző mezőny, de a második futáson sikerült elszakadnia az üldözőktől és toronymagasan nyerte a diákolimpiát. A junior lányok futamában Fricska Anna remekül tartotta magát az első futásnál, a kerékpározás során jól taktikázott, senkit nem engedett szökni és végül egy nála idősebb lány mögött ezüstérmet szerzett. Trungel-Nagy Zalánnak sajnos nem jött ki a lépés, kerékpáron sokat kellett vállalnia míg a többiek pihentek mögötte és a végén lehajrázták, így a negyedik helyet sikerült megszereznie. Ami azért nem olyan rossz eredmény, figyelembe véve, hogy korcsoportjában nála idősebbekkel versenyez. Ezután következett a serdülő lányok futama Papp Laurával és Csontos Dórával. Laurának szinte az egész versenyszezont ki kellett hagynia, egy nyílt kettős alkartörés miatt. De már az előző versenyeken is látszott remek formája, ezért toronymagas esélyesnek számított. Nem így Dórika, aki egy felsőlégúti fertőzés miatt, kihagyta az előző 2 hetet a felkészülésből. Laura már az első futásnál megszökött és bár kerékpáron utolérték, a második futásnál faképnél hagyta üldözőit és utcahosszal nyerve lett a diákolimpia idei bajnoka. Dórika hatalmasat küzdve, végül negyedikként ért célba, ami a körülmények ismeretében szép teljesítmény. Ő egyébként 2 éve diákolimpiai bajnok volt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:56, szerda | Helyi sport

Sikeresen záródott a Huszka József jótékonysági verseny

A Huszka József HSE és a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály közös által szervezett jótékonysági célú emlékversenyén közel 120 íjász vett részt a KÉSZ Arénában november 9-én.

2019. Október 29. 08:11, kedd | Helyi sport

Huszka József Íjász Emlékverseny

Szeretettel várják az érdeklődőket Kiskunfélegyházán a Huszka József HSE és a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály közös versenyére.

2019. Október 28. 08:56, hétfő | Helyi sport

Három diákolimpiai bajnok birkózó

Kiemelkedő eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői Kaposváron.

2019. Október 24. 15:03, csütörtök | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a Constantinum csapata

Kecskeméten szervezték a 2019/2020-as tanév ügyességi és váltófutó csapatbajnokság diákolimpia országos döntőjét, ahová közel 50 induló csapatból 8 jutott be.