Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. November 06. 19:13, szerda | Helyi sport
Forrás: Bozsó István

Ismét remekeltek a félegyházi triatlonosok

Ismét remekeltek a félegyházi triatlonosok

Marcaliban rendezték meg a duatlon diákolimpia „A” kategóriás döntőjét, melyen a DMTK-KVSE triatlonistái ismét szép sikereket értek el.

Komoly érdeklődés kísérte a kellemes őszi időben rendezett versenyt, mivel a dobogós helyezettek 10 plusz pontot kapnak a felsőfokú felvételinél. A duatlon verseny áll egy első hosszabb futásból, egy kerékpározásból és egy második, rövidebb futásból.

Trungel-Nagy Kolos indult az első futamban és már az első futáson meglépett a mezőnytől, két nála idősebb fiúval. Sajnos a kerékpározás során utolérte őket az üldöző mezőny, de a második futáson sikerült elszakadnia az üldözőktől és toronymagasan nyerte a diákolimpiát. A junior lányok futamában Fricska Anna remekül tartotta magát az első futásnál, a kerékpározás során jól taktikázott, senkit nem engedett szökni és végül egy nála idősebb lány mögött ezüstérmet szerzett. Trungel-Nagy Zalánnak sajnos nem jött ki a lépés, kerékpáron sokat kellett vállalnia míg a többiek pihentek mögötte és a végén lehajrázták, így a negyedik helyet sikerült megszereznie. Ami azért nem olyan rossz eredmény, figyelembe véve, hogy korcsoportjában nála idősebbekkel versenyez. Ezután következett a serdülő lányok futama Papp Laurával és Csontos Dórával. Laurának szinte az egész versenyszezont ki kellett hagynia, egy nyílt kettős alkartörés miatt. De már az előző versenyeken is látszott remek formája, ezért toronymagas esélyesnek számított. Nem így Dórika, aki egy felsőlégúti fertőzés miatt, kihagyta az előző 2 hetet a felkészülésből. Laura már az első futásnál megszökött és bár kerékpáron utolérték, a második futásnál faképnél hagyta üldözőit és utcahosszal nyerve lett a diákolimpia idei bajnoka. Dórika hatalmasat küzdve, végül negyedikként ért célba, ami a körülmények ismeretében szép teljesítmény. Ő egyébként 2 éve diákolimpiai bajnok volt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 11:41, csütörtök | Helyi sport

III. Nyári szünet Jogging Plus futás

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi sport

Szarka Ádám a virtuális triatlon győztese

A hazai triatlonszezon is eltolódott néhány hónappal a kialakult vírushelyzet miatt. Ennek a problémának orvoslására virtuális versennyel rukkolt elő egy hazai versenyszervező iroda.

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.