Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői alaposan kivették a részüket a sikerekből, ugyanis 9 bajnoki címet szereztek. A csapatból hárman két korosztályban is indulhattak és mindannyian sikeresek voltak az idősebbek között is. Az országos döntőbe 16-an jutottak tovább, ezzel négy megye versenyzői közül a legeredményesebbek lettek. Összesen 9 arany, 5 ezüst és 2 db bronzérmet nyertek.
Ezúttal kiemelkedett Hideg Balázs azzal, hogy korosztályában és az idősebbek között is győzni tudott mindkét fogásnemben a 32 kg-osok között.
A fiatalabbak között, 35 kg-ban Csillag Zalán jutott magabiztosan jutott döntőbe, ahol Hideg Zita várta, aki több fiút legyőzve jutott el idáig, de Zalánnal nem bírt, így előbbi első, utóbbi második lett.
A 42 kg-os Rácz Illés harmadik lett. Aranyérmet szerzett még két másik ifjú tehetség is: Tapodi Norbert az 50, Szécsényi Kornél pedig a 69 kg-osok között.
Az idősebbek kötöttfogásban versenyeztek, ahol további sikereket arattak a félegyháziak. Bajnokok lettek a következők: Bárány-Almási Tamás az 54, Karádi Roland az 58, Czakó Zoltán a 63 és Bátyai Dorián a 76 kg-osok között.
Ezüstérmesek: Makra Benjámin, Tapodi Norbert, Víg Noel és Borto Dominik. Még egy bronzérem is a tarsolyba került, ami Csillag Zaláné lett.
Csapatban Kiskunfélegyháza az első, Jászberény a második és az Orosházi BE lett a harmadik.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Polyák Dániel és Gyöngyösi Gergő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi sport

Szarka Ádám a virtuális triatlon győztese

A hazai triatlonszezon is eltolódott néhány hónappal a kialakult vírushelyzet miatt. Ennek a problémának orvoslására virtuális versennyel rukkolt elő egy hazai versenyszervező iroda.

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

2020. Június 03. 18:09, szerda | Belföld

Június 14-től ismét kötelező a katolikus híveknek a vasárnapi szentmise

Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak