Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 29. 11:15, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Információs pont nyílt a városházán – Hasznos információk kazán-, ablak-, hűtőcsere pályázatról

Információs pont nyílt a városházán – Hasznos információk kazán-, ablak-, hűtőcsere pályázatról

Soron kívül tájékoztatja a lakosságot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kazán-, ablak-, hűtőcsere pályázatáról az önkormányzat.

Az elmúlt hét közepétől több mint százan éltek a lehetőséggel, és kaptak információkat a szociális csoport munkatársától.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egymilliárd forinttal támogatja a lakások önálló fűtésrendszerének kazáncserével megvalósuló korszerűsítését. A pályázati úton elnyerhető forrásból lehetőség nyílik a lakóingatlanok elavult állapotú gázkazánjainak új kondenzációs gázkazánra történő cseréjére, és ehhez kapcsolódóan a fűtési és használati melegvíz-rendszerük korszerűsítésére. A gázkazánok cseréjével jelentősen csökkenthető az energiaveszteség és a széndioxid-kibocsátás. A támogatás vissza nem térítendő támogatás. Szeptember 29-től (mától) ablakcsere- és hűtőprogramot is indít a minisztérium.
A pályázat elvileg 30 napig lesz nyitva, és már volt példa rá, hogy a meghirdetettnél jóval hamarabb berekesztették, mivel nagyon sokan pályáztak. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeptember 24-én „információs pontot” hozott létre, ahol a szociális csoport munkatársa egész nap rendelkezésére áll az érdeklődőknek a pályázattal kapcsolatosan – mondta el Kapus Krisztián, polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.