Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Június 02. 10:11, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Íjazás, mini-kalandpark és lovaglás a Gazdakör gyermeknapján

Íjazás, mini-kalandpark és lovaglás a Gazdakör gyermeknapján

A hirtelen jött zápor csak 10 percre akasztotta meg a szabadtéri programokat, és újraindulhatott a sétakocsikázás a Gazdakör pót-gyermeknapján.

A hirtelen jött zápor csak 10 percre akasztotta meg a szabadtéri programokat, és újraindulhatott a sétakocsikázás a Gazdakör pót-gyermeknapján.

Félegyháza és Bugac között egy szakaszon csak lépesben haladhattak a vasárnap délutáni autósok, mert két fogat folyamatosan úton volt egy-egy kocsirakománynyi gyerekkel. Az út melletti réten lovagolni lehetett, a bátrabbak még az ügetést is kipróbálhatták.

A Gazdakör évszázados – nemrég felújított – épülete körül meglepően sokan álltak sorba a különféle játékoknál, vagy éppen az ingyenes étel- és italpultnál.

– Erős a kötődés ehhez a helyhez – mesélte Varga Melinda, aki néhány átmeneti év után újra helyi lakos lett –, nagyapám részt vett az építésben, szüleim idejártak iskolába, és nekem is emlékezetesek azok az évek, egészen az összes évfolyam összevonásáig, amíg itt tanulhattam. Néha csak egyetlen lapátnyom-keskeny, frissen elhányt út vezetett a hóban az iskoláig.

A vidámság töretlen maradt a rövid zápor idején is, és a nagyobb gyerekek zacskós kakaót osztogattak a kisebbeknek. – Mindenki idetartozónak vallja magát – mutatott körbe alkalmi idegenvezetőm – ezért is szervezzük meg a mi, külön gyereknapunkat, ami kicsit más, mint a többi,...és ez a miénk.

tli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.