Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 15. 09:02, péntek | Helyi sport
Forrás: Kiss Mónika

Íjászat Erdélyben és a Parkerdőben

Íjászat Erdélyben és a Parkerdőben

Erdélyben jártak a Turul Koppányok 2017. szeptember első hétvégéjén. A Phonix Archery egyesület meghívására az Erdélyi Arad melletti Kisjenőre (Chișineu-Criș) látogattak a Koppány Íjászok.

Gyönyörű erdős környezetben, hamisítatlan székely vendéglátás mellett zajlott a verseny. A nagy létszámú versenyen a nyelvi akadályokat is leküzdve jól szerepeltek a Koppányok. Három fővel vettek részt a versenyen, Rácz Nikolász Norbert a 6., Szeibert Imre a 4., és Dinnyés Gyula a 2.,helyet tudta megszerezni.
A következő hétvégén, szeptember 10-én Kiskunfélegyházán a Parkerdőben rendezték meg a Koppányok a Dél-Alföldi Régió Történelmi Íjász Versenysorozatának 6. fordulóját ami egyben a sorozat döntő versenye is volt. Rekord létszámú versenyzővel az ország minden tájáról, és határon túlról is, Kisjenőről, Aradról, Temesvárról is érkeztek megmérettetésre vágyó íjászok. Nem túlzás azt mondani hogy az ország legjobbjai voltak jelen, hiszen megtisztelte városunkat a jelenlétével több Európa bajnok és Világbajnok íjász is, elismerve ezzel a DAR Történelmi Versenysorozat színvonalát. A 3 megyét átfogó versenysorozat sikerét jellemzi hogy a 6 fordulóból álló versenyen összesen több mint 980 versenyeredmény született, 450 íjász vett részt a 4 éves kortól egészen 70 éves korig! Ez a versenysorozat nyílt rendszerben zajlott a résztvevők nem csak a rendező 3 megyéből nevezhettek, hanem az ország bármely tájáról de akár határon túlról is , nemzetközivé téve ezzel a sorozatot.

A versenyt a hagyományokhoz hűen Kapus Krisztián önkormányzati képviselő nyitotta meg, köszöntő szavak és a verseny eligazítás után a verseny 21 célon zajlott, lőállásonként akár 3 különböző céllal. Rugalmasan indult a küzdelem, 21 csapattal, sok lelkesedéssel és jókedvvel. Ez a jókedv szerencsére kitartott estig, a díjátadásig. A díjakat Balla László alpolgármester úr adta át.

A Koppányok eredméynei a következők lettek a 6. fordulóban:

Modern pusztai íj kategóriában:

Csáki Laura 4., Horváth Katica 10., Csankovszki Anna 2., ifj. Lovas Ferenc 3., Rácz Nikolász Norbert 7., Boldog Bence 3., Kiss János 7., Kurucz Orsolya 5., Dongó Anita 10., Bori Hetti 11., Szeibert Imre 6., Szólya Imre 11., Csányi József 15., Lovas Ferenc 17., Tóth Mihály 18., Kiss László 27., Kis Csaba 32., Nyári István 35., Dinnyés Gyula 2., Gulyás János 16.,
Vadászreflex kategóriában:
Nagy Vivien 4., Bense László 3. helyezést ért el.

A Döntő összesített eredményei alapján a Dél-Alföldi Régió bajnoka lett 6 forduló kitartó végig küzdése után pusztai íj kategóriában Dinnyés Gyula, vadászreflex íj kategóriában pedig Bense László.

Bajnoki 2. helyezett lett Csankovszki Anna, 2., ifj. lovas Ferenc, 3., Kiss János, 4., Kurucz Orsolya, 4., Rácz Nikolász Norbert, 4., Szeibert Imre., 5., Szólya Imre, 5. lett helyezett lett Csáki Laura, 6., Tóth Mihály, vadászreflex íjjal 2., Nagy Vivien.


A verseny támogatói voltak: Freddo KFT., Íjászsarok Szeged, Hunvér Kft., Dinnyés Gyula-Kis Mónika, Füge Kisállat Major, Szöszmölde, Buknicz István, Busa Kft., az ICO ZRT, a Glass Go , Kollár László önkormányzati képviselő, Magyar Íjász Kft., és nem utolsó sorban Kiskunfélegyháza Önkormányzata.

A döntő versenyről az Erdélyi Nyugati Jelen regionális nap így tudósított: „Az elmúlt hétvégén, a magyarországi Kiskunfélegyházán szervezték meg a Dél-alföldi Régió Történelmi Íjászverseny-sorozat 6. fordulóját, egyben a döntőjét. A 204 résztvevő 3 kategóriában mérte össze tudását, íjásztehetségét…… a szervezők is minden elismerést megérdemelnek a nagyszabású nemzetközi íjászverseny kiváló megtervezéséért, lebonyolításáért.”

(http://www.nyugatijelen.com/jelenido/kisjenoi_ijaszok_kivalo_szereplese_kiskunfelegyhazan.php)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.