Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Október 24. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Id. Lukács Ferenc emlékére zengtek a dalok

Id. Lukács Ferenc emlékére zengtek a dalok

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa hangversennyel emlékezett meg id. Lukács Ferencről, a közösség egykori alapító tagjáról, hangversenyeik, rendezvényeik lelkes, örökifjú szervezőjéről.

A Móra Ferenc Művelődési Központban Szatmári Imre vezényletével és Bolla Julianna zongorakíséretével szeretett darabjait énekelték kórustársai - adta hírül a Félegyházi Közlöny hírportálja.

– A 22 éves Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusát alapító, az egyesületet évtizedeken át, haláláig vezető Lukács Ferire emlékezünk mai hangversenyünkkel.

Ferinek minden porcikája, idegszála a zenére volt beállítva. Az idősebbek közül többen vendéglátós, majd cipőboltos tevékenysége kapcsán ismerhették, de életre szóló emléket őrizhetnek róla a különböző oktatási intézményben végzett diákjai is. Hangversenyünkkel arra a pótolhatatlan személyiségre emlékezünk, aki az utolsó leheletéig szívügyének tekintette, intézte és segítette a kórus működését páratlan lelkesedésével, a pályázatok megírásával, koncertek, kórustalálkozók, partnerkapcsolatok építésével. A továbbiakban is az ő lelkesedése és példamutatása kell, hogy lobogjon kórusunk szívében – mondta Szatmári Imre karnagy, a kórus művészeti vezetője a hangverseny bevezetéseként.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.