Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Január 08. 11:01, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Mint minden évben idén is megörvendeztették Félegyháza és Bugac kórusai a városlakókat, akik szép számmal megjelentek január 6-án az Ótemplomban, hogy méltóképp megemlékezzenek Vízkereszt ünnepéről.

A kórustalálkozó szereplési és bemutatkozási lehetőséget biztosít ez a kórusok számára, ahol egymástól is tanulhatnak az énekkari tagok, de a karvezetők is és az együtténeklés csodálatos örömében részesíti az énekeseket és a hallgatóságot egyaránt.

A találkozón elsőként a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek kórusát hallhatta a nagyérdemű, Nagyné Mészáros Erika vezényletével, majd a Nagykórus dalai csendültek fel, Molnár Elvira irányításával. Őket a Platán Utcai Általános Iskola Kórusa (vezényelt: Sárkányné Seres Katalin), Bugaci Általános Iskola (vezényelt: Pekáry Andrea), Szent István Kórus (vezényelt: Fazekas Tamás), az Ótemplom Kórusa (vezényelt Vili Balázs) követte, majd Szatmári Imre vezetésével a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa zárta a feledhetetlen délutánt.

Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa a jeles esemény nyitányaként így fogalmazott:
- Az elődeink építették meg ezt a gyönyörű templomot, ami biztosítja számunkra, hogy együtt lehessünk. Vízkereszt ünnepe azért fontos a hívő ember számára, mert ezen a napon a Napkeleti Bölcsek ajándékokat vittek Jézusnak. A keleti egyházban ez az ajándékozás napja. Ezért csodálatos, hogy erre a napra esik ez a kórustalálkozó. Meg tudjuk kegymást ajándékozni azokkal a zenebetétekkel, amikkel készültünk a karácsonyi ünnepkörre, hogy ezzel örömöt szerezzünk másoknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).