Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 27. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Hercegi elismeréssel tértek haza a diákok

Hercegi elismeréssel tértek haza a diákok

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakiskola diákjai a Fertődön megrendezett ötödik ­Esterházy Barokk Ételfőző Fesztiválról hercegi elismeréssel térhettek haza.

A félegyházi diákok palotás- és huszárruhába öltözve szolgálták ki a rangos vendégeket. Az iskolát kiemelt vendégként fogadták a fesztiválon, ahol a résztvevők nem is csalódtak a diákok által készített ételekben - tudatta a napokban a BAON internetes hírportál.

Az üzleti reggelin és egyéb eseményeken is az iskola saját termékeit szolgálták fel. A mezgében készült mangalicatermékeket, -májasokat, struccszalámit és gyümölcsleveket jóízűen fogyasztották a neves mesterszakácsokból álló zsűri tagjai éppúgy, mint ­Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, vagy Esterházy­ ­Antal herceg és családja – nyilatkozta lapunknak Rózsa Pál iskolaigazgató. Elmondta, a nyári szünet ellenére a diákok szívesen vállalták a pluszfeladatot. Az iskolaigazgatótól azt is megtudtuk, hogy a fesztiválon Böjte Csabával­ arról is tárgyaltak, hogy a csereképzés keretében a jövőben Félegyházán tanulhatnak a Dévai Szent ­Ferenc Alapítvány által felkarolt erdélyi diákok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.