Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 03. 15:20, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Helyi értékek a Kiskunfélegyházi Értéktárban

Helyi értékek a Kiskunfélegyházi Értéktárban

Soron következő ülését tartotta december 3-án a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság, ahol a napokban értéktárba felvett helyi értékek gondozásáról döntöttek.

A képviselő-testület 2013. november 28-i döntése alapján elfogadta az Értéktár Bizottság előterjesztését, miszerint az alábbi 15 érték bekerült a Kiskunfélegyházi Értéktárba: Szomorú Krisztus-Bánkódó kép, Kisvárosháza-Görögház, Hattyú-ház-Városi Könyvtár, Holló-ház, Kálvária és kálváriakápolna, Kiskun Múzeum-Kiskunkapitány-ház és tömlöc, Klazsik-ház, Korona Szálló, Móra Ferenc emlékház, Óplébánia, Ótemplom, Pajkos Szabó-féle szélmalom, Szentháromság-szobor, Városháza valamint az Ezer Üdvözlégy hagyománya Gyümölcsoltó Boldogasszony napjához kapcsolódóan. A kulturális örökség kategóriában javasolt értékek közül az első 14 műemléki védettségű épület, szobor; míg az utolsó az országban egyedülálló népi szokás, vallási hagyomány. Az Értéktár Bizottság döntött arról is, hogy az értéktárban rögzített értékek hamarosan felkerülnek Kiskunfélegyháza város honlapjára.

A bizottság továbbra is várja a javaslattételeket. A javaslattétel ingyenes, a javaslatot elektronikus, vagy postai út elektronikus adathordozón kell benyújtani a rendelet 1. sz. melléklete alapján a területileg illetékes polgármester részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.