Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2018. Október 10. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Október 6-án (szombaton) este a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Zenekar, valamint a Zenebarátok Kórusa tartott hangversenyt a Szent István Templomban.

A Zene Világnapja alkalmából tartott esten elsőként Kis-Fekete Vilmos karmester szólt a népes számban megjelent közönséghez:

- A Zene Világnapja alkalmából keretbe foglaltuk a hetet, hiszen kedden a művészeti iskolában több mint 200 óvodásnak tartottunk koncertet a kollégákkal, megmutatva nekik a klasszikus zene részleteit és mesés zenékkel szórakoztattuk őket. Most pedig itt a templomban zárjuk a hét zenés eseményeit.

A karmester beszédét követően a rendezvény vendége Csányi József, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket:

- Ha a zenére gondolunk és a zene által megteremtett harmóniára, a zene világnapjára, akkor először mindig azon töprengünk, hogyan is kellene megfogalmazni a zene mivoltát. Az internet leegyszerűsítve a dolgokat, igaz okos dolgokat vázol fel, amit a világban tudni kell, de valóban nekünk kiskunfélegyháziaknak ezt jelentené a zene szeretete? Én azt gondolom, hogy nem. Nekünk félegyháziaknak Kapus Béla karnagy úr, Jankovszki Ferenc és Kis-Fekete Vilmos Tóth László karnagy urak, a Zenebarátok Kórusa, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, az Ifjúsági Zenekar és azok a fiatal zenészek, akik körülvesznek bennünket, ezek kell, hogy jelentsék a zenét, a zene szeretetét. Ma este pedig ebben lesz részünk – zárta gondolatait városunk első embere.

Az est folyamán először a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadását hallhatta a nagyérdemű, majd a Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusával folytatódott a hangverseny. Végül pedig a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar zárta a kellemes szombat esti zenés programot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 16:52, kedd | Helyi

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, más néven ázsiai zebraszúnyog.

2019. Június 18. 14:28, kedd | Helyi

Jókedvűen, aktívan telnek a 95 éves András bácsi mindennapjai

Ma (június 18-án) ünnepli 95. születésnapját Toldi András. E szép ünnep alkalmából otthonában kereste őt fel Rosta Ferenc alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Gyenes Attila.

2019. Június 18. 13:00, kedd | Helyi

Páratlan kiállítás a művészeti iskolások idei tanévi munkáiból

Kiállítás nyílt június 12-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból.

2019. Június 18. 11:15, kedd | Helyi

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

A 90. Ünnepi Könyvhét keretében június 12-én mutatták be a Mesélő terek című antológiát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.