Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. December 14. 15:42, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hangjukkal bearanyozták az ünnepi várakozást

Hangjukkal bearanyozták az ünnepi várakozást

December 13-án a Zenebarátok Egyesülete Adventi Koncertjével belopta az ünnepi hangulatot mindenki szívébe, aki megjelent az immáron hagyományosnak számító eseményen.

A csodálatos énekek mellett orgona, fuvola, trombita, tenorkürt és zongora hangja tette még egyedibbé és varázslatossá a műsort.

Az idén 20 éves fennállását ünneplő Zenebarátok kórusa mindig is élvonalban állt azok között, akik szívesen színesítik városunk életét fellépéseikkel, legyen szó bármilyen rendezvényről. Hallhattuk őket már múzeumunkban, iskolában, de a legszebb koncertek a hozzájuk legméltóbb helyen, a templomban kerültek megrendezésre. Ezúttal – csakúgy mint évről-évre – a Szent István templomban tartották Adventi Koncertjüket, melyen Bach, Kodály, Zsasskovszky művek mellett Stierlein, Beethoven dallamai szárnyaltak a hallgatóság között.

A koncert előtt az egyesület elnöke Lukács Ferenc és néhány kórustag a műsort tartalmazó nyomtatványt személyesen nyújtotta át az érkező vendégeknek, így mindenki elolvashatta a kórus esti repertoárját, amelyekben közismert egyházi énekek is felcsendültek. Az advent ünnepi hangulatának megteremtése mellett a Magyar Kórusok Napjára is emlékezett műsorával városunk egyedülálló kórusa.

A koncerten közreműködött a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével, Bolla Julianna zongorán, Fazekas Tamás orgonán, Mindszenti Lili fuvolán, Magony Dezső és Földi Jácint trombitán és Magyari András tenorkürtön.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit