Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2015. December 14. 15:42, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hangjukkal bearanyozták az ünnepi várakozást

Hangjukkal bearanyozták az ünnepi várakozást

December 13-án a Zenebarátok Egyesülete Adventi Koncertjével belopta az ünnepi hangulatot mindenki szívébe, aki megjelent az immáron hagyományosnak számító eseményen.

A csodálatos énekek mellett orgona, fuvola, trombita, tenorkürt és zongora hangja tette még egyedibbé és varázslatossá a műsort.

Az idén 20 éves fennállását ünneplő Zenebarátok kórusa mindig is élvonalban állt azok között, akik szívesen színesítik városunk életét fellépéseikkel, legyen szó bármilyen rendezvényről. Hallhattuk őket már múzeumunkban, iskolában, de a legszebb koncertek a hozzájuk legméltóbb helyen, a templomban kerültek megrendezésre. Ezúttal – csakúgy mint évről-évre – a Szent István templomban tartották Adventi Koncertjüket, melyen Bach, Kodály, Zsasskovszky művek mellett Stierlein, Beethoven dallamai szárnyaltak a hallgatóság között.

A koncert előtt az egyesület elnöke Lukács Ferenc és néhány kórustag a műsort tartalmazó nyomtatványt személyesen nyújtotta át az érkező vendégeknek, így mindenki elolvashatta a kórus esti repertoárját, amelyekben közismert egyházi énekek is felcsendültek. Az advent ünnepi hangulatának megteremtése mellett a Magyar Kórusok Napjára is emlékezett műsorával városunk egyedülálló kórusa.

A koncerten közreműködött a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével, Bolla Julianna zongorán, Fazekas Tamás orgonán, Mindszenti Lili fuvolán, Magony Dezső és Földi Jácint trombitán és Magyari András tenorkürtön.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 09:36, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. január 29. Évközi 4. vasárnap

2023. Január 29. 09:33, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2023. január 29. Évközi 4. vasárnap

2023. Január 29. 09:27, vasárnap | Helyi

Szociális faosztás Petőfiszálláson

2023. január 16. és január 18. között 89 erdei köbméter szociális tűzifa került kiosztásra Petőfiszálláson.

2023. Január 27. 20:27, péntek | Helyi

Szalagavató ünnepséget rendeztek a Mezgében

A Déli ASZC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola január 27-én tartotta szalagavató ünnepségét az intézmény tornacsarnokában.