Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

Minden esztendőben komoly összegeket költ a városvezetés arra, hogy a Városi Parkerdőt megújítsák, hogy mi, városlakók funkciójának megfelelően használhassuk, hogy legyen egy hely, ahová a családdal ellátogathatunk, kutyáinkat megfuttathatjuk, baráti társaságunkkal egy bográcsos összejövetelt szervezhetünk. A parkerdő közösségi színtér, sportolók kedvelt célpontja, szerelmesek találkozóhelye és a zajos városi létből kiszakadni vágyók oázisa.

Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek a Félegyházi Közlöny munkatársának elmondták, hogy sajnos nemcsak erről szól a parkerdő története. A fák pusztulása is szembetűnő a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai miatt, de emellett a tavaszi munkálatok megkezdése előtt ismét – ahogyan szinte minden évben – az önkormányzat munkatársai érthetetlen és elszomorító vandalizmussal találkoztak. A kis tisztás illemhelyeinek ajtajait letépték, kettétörték, léceit megrongálták, ezzel gyakorlatilag használhatatlanná téve azt. A kilátó legfelső szintjének biztonsági kerítésléceit megrongálták, kitörték, amivel életveszélyes állapotot és jelentős anyagi kárt idéztek elő. Utóbbi esetében a szakemberek mintaszerű gyorsasággal javították a hiányt, így a kilátó azóta újra biztonságosan látogatható.

Az önkormányzat kéri a lakosság segítségét a vandalizmus felszámolásában. Aki bármilyen hasonló tevékenységet tapasztal, kérik, hogy azonnal jelentse a hivatal elérhetőségein, vagy hívja a rendőrséget.

(Képek és cikk forrása: Félegyházi Közlöny / Z.A.)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.