Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Június 05. 08:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ha a gyerekek beindulnak!

Ha a gyerekek beindulnak!

Zsákokkal, kesztyűkkel felszerelkezve, szinte futólépésben kapkodták össze a szerteszét heverő szemetet a Mezőgazdasági Szakközép- és Szakiskola tanulói.

Zsákokkal, kesztyűkkel felszerelkezve, szinte futólépésben kapkodták össze a szerteszét heverő szemetet a Mezőgazdasági Szakközép- és Szakiskola tanulói.

Délután, a megbeszélt találkozó időpontjában már a területet osztották fel egymás között, minden utca jobb és baloldalát más-más csoport kapta. Összeálltak egy gyors fotó erejéig, és a 21 gyerek, 2 felnőtt kísérővel megindult, megtöltöttek néhány szemeteszsákot. Beszélgetni nem nagyon volt idejük, mert soknak tűnt a nyolc utca.

– Érettségi előtt 50 óra közcélú munkát kell igazoltan elvégezniük a diákoknak, ennek egyik formája lehet a közterületek megtisztítása – mondta Horváth Gábor szervező, a városrész önkormányzati képviselője, aki maga is kesztyűt ragadott. – Nevelési célzata is van az akciónak, és szükségét is érezzük a szemétszedésnek.

Az utcák némelyike valóban úgy nézett ki, mintha régóta várakozna a szorgos kezekre és a hatalmas szemeteszsákokra.

– Nem szeretem látni a szemetet, otthon is folyamatosan rendet tartunk – nyilatkozta futtában a résztvevők egyike, a 16 éves Valéria –, és mi, akik most szórólapot, pálinkásüveget, műanyagzacskót szedünk, egyikünk sem tekinti kampánymunkának, hiszen az év további 364 napján sem szemetelünk.

A 7. önkormányzati választókerület képviselője, nyomában 5 diákkal, ekkor már visszafelé tartott az Álmos utca páros oldalán: – Ha végzünk a Petőfi, Arany, Simonyi, Szent Imre herceg, Kőrösi-Csoma, Kőrösi, Álmos és Kun utcával, akkor talán még a Petőfi-lakótelep is „belefér” a 2 órába, bár akad bőven gyűjtenivaló. Ha most nem sikerül, akkor egy másik alkalommal folytatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.