Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2014. Június 05. 08:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ha a gyerekek beindulnak!

Ha a gyerekek beindulnak!

Zsákokkal, kesztyűkkel felszerelkezve, szinte futólépésben kapkodták össze a szerteszét heverő szemetet a Mezőgazdasági Szakközép- és Szakiskola tanulói.

Zsákokkal, kesztyűkkel felszerelkezve, szinte futólépésben kapkodták össze a szerteszét heverő szemetet a Mezőgazdasági Szakközép- és Szakiskola tanulói.

Délután, a megbeszélt találkozó időpontjában már a területet osztották fel egymás között, minden utca jobb és baloldalát más-más csoport kapta. Összeálltak egy gyors fotó erejéig, és a 21 gyerek, 2 felnőtt kísérővel megindult, megtöltöttek néhány szemeteszsákot. Beszélgetni nem nagyon volt idejük, mert soknak tűnt a nyolc utca.

– Érettségi előtt 50 óra közcélú munkát kell igazoltan elvégezniük a diákoknak, ennek egyik formája lehet a közterületek megtisztítása – mondta Horváth Gábor szervező, a városrész önkormányzati képviselője, aki maga is kesztyűt ragadott. – Nevelési célzata is van az akciónak, és szükségét is érezzük a szemétszedésnek.

Az utcák némelyike valóban úgy nézett ki, mintha régóta várakozna a szorgos kezekre és a hatalmas szemeteszsákokra.

– Nem szeretem látni a szemetet, otthon is folyamatosan rendet tartunk – nyilatkozta futtában a résztvevők egyike, a 16 éves Valéria –, és mi, akik most szórólapot, pálinkásüveget, műanyagzacskót szedünk, egyikünk sem tekinti kampánymunkának, hiszen az év további 364 napján sem szemetelünk.

A 7. önkormányzati választókerület képviselője, nyomában 5 diákkal, ekkor már visszafelé tartott az Álmos utca páros oldalán: – Ha végzünk a Petőfi, Arany, Simonyi, Szent Imre herceg, Kőrösi-Csoma, Kőrösi, Álmos és Kun utcával, akkor talán még a Petőfi-lakótelep is „belefér” a 2 órába, bár akad bőven gyűjtenivaló. Ha most nem sikerül, akkor egy másik alkalommal folytatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 10:15, péntek | Helyi

Erős, viharos erejű szél várható

Az előrejelzés alapján igen erős, viharos erejű szél várható az ország több pontján.

2022. Január 28. 09:12, péntek | Helyi

A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése

2021. júliusában indult el a GINOP-5.3.5-18-2020-00167 - A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban projekt.

2022. Január 27. 16:05, csütörtök | Helyi

Viszlát Telenor, üdv Yettel: márciustól új néven folytatja működését a Telenor Magyarország

A Telenor Magyarország Zrt 2022. március 1-től Yettel Magyarország Zrt., röviden Yettel néven folytatja működését.

2022. Január 27. 08:26, csütörtök | Helyi

Minden fontos tudnivaló a 25 év alattiak adókedvezményéről

A fiataloknak jár az adókedvezmény, az nem veszhet el, és nem is lehet lemondani róla.