Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. December 09. 13:15, hétfő | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Győzelemmel fejezte be az őszi bajnoki szezont az Astra-Bulls

Győzelemmel fejezte be az őszi bajnoki szezont az Astra-Bulls

A női futsal NB-I-s bajnokság zárófordulójában a futsal fellegvárában, Győrben fejezte be a bajnokságot a csapat.

A forduló rangadóját játszotta az első és második helyezett.

RÁBA ETO – Astra Kiskunfélegyházi Bulls 0 – 8 (0-4)

Győr: Magvassy Sportcsarnok. 2013. 12. 08. 17: 00
Játékvezetők: Horváth Zoltán, Horváth Zoltán, Zubovics Dávid.

Rába ETO: Nagy Tünde – Szórádi Nikolett, Jakab Réka, Újvári Krisztina, Vígh Renáta.
Csere: Jakab Petra, András Franciska, Sipos Lilla, Üveges Katalin, Németh Renáta, Reményik Katalin, Somogyi Lilla, Mészár Krisztina. Vezetőedző: Molnár Attila.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Pincze Gabriella, Zágor Bernadett, Szabó Boglárka.
Csere: Szabó Nóra, Gál Tímea, Bernáth Csilla, Dikanová Dominika. Vezetőedző: Dombó János.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (4), Bernáth Csilla (2), Dikanová Dominika, Zágor Bernadett.

Az első percekben a rendkívül elszántan játszó hazaiak szervezett védekezésből igyekeztek támadásaikat felépíteni, de a befejezések nem sikerültek. A vendégeket kicsit meglepte a hazaiak agresszív játéka, de előttük is voltak gólszerzési lehetőségek. A 12. percben a vezetést is megszerezték, Szabó Boglárka lefordult védőjéről, pontosan emelt a kapu elé, majd az érkező Dikanová közelről a hálóba emelt, 0-1. Ezután a hazaiak lehozták kapusukat és 5 a 4 elleni játékra váltottak. A győriek játékmestere Üveges kapott egy labdát, amit Szabó Boglárka elvett tőle és begyalogolt az üresen maradt kapuba, 0-2. A 16. percben növelték előnyüket a vendégek, ismét Szabó Boglárka kapott labdát és fordulásból ellőtte, a kapus még hárítani tudott, de karjáról a kapuba vágódott a labda, 0-3. A 20. percben labdavesztést követően Bernáth Csilla kapott jó indítást, a kivetődő kapus alatt begurította a vendégek negyedik találatát, 0-4.

Szünet után a hazaiak minden elkövettek, hogy lassítsák a vendégek rohamait, a kapuig is eljutottak, de helyzeteiket a mai napon nem sikerült gólra váltani, vagy a vendégek kapusa Vincze Anikó hárított.
A 27. percben a vendégek részéről több játékos előtt is volt lehetőség, végül Bernáth Csilla távoli lövése a jobbfelsőbe vágódott, 0-5. Nagy becsvággyal hajtanak a hazai játékosok, de nincs kellő átütő erő és kimaradnak helyzeteik. A vendégcsapat pontos labdajáratással már az időre is játszik, uralják a játékot. A mérkőzés hajrájában egy oldalberúgást követően Szabó Boglárka növeli csapata előnyét, 0-6. A 38. percben a vendégek szabadrúgását blokkolják a védők, de a visszapattanó labdát Szabó Boglárka a hálóba lövi hatalmas erővel, 0-7. A győri csapat küzd a becsületgólért, de Üveges a kapufát találja el, Sipos és Vígh Renáta lövését szűrik meg a vendégek. A mérkőzés legvégén még Zágor Bernadett is felíratkozik a góllövők közé, nagyerejű szabadrúgása a jobbfelsőbe csapódott, 0-8.

A mai rangadóra a győriek nagyon felkészültek, a mérkőzés elején voltak is lehetőségeik. Az előző szezon bajnoka ezután fokozatosan átvette a játék irányítását, és minden úgy alakult, ahogy eltervezték. A bajnokság során a hazai győzelem után, idegenben is sikerült győri riválisukat magabiztos játékkal legyőzni. A hazaiak végig küzdötték a mérkőzést, de nem tudták helyzeteiket értékesíteni.

Dombó János vezetőedző: Idény végi fáradság érződött játékosaimon, emiatt időnként akadozott a játékunk, de így is sikerült magabiztosan nyerni.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.