Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Június 12. 09:37, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Gondok vannak a csatornaépítéssel Aranyhegyen

Gondok vannak a csatornaépítéssel Aranyhegyen

Lakossági fórumot tartott június 10-én, az Aranyhegyi lakótelepen Horváth Gábor önkormányzati képviselő, melynek témája a folyamatban lévő szennyvízcsatorna beruházás volt

Lakossági fórumot tartott június 10-én, az Aranyhegyi lakótelepen Horváth Gábor önkormányzati képviselő, melynek témája a folyamatban lévő szennyvízcsatorna beruházás volt. A rendezvényen jelen volt Balla László alpolgármester és Gyenes Attila önkormányzati képviselő is.
Mint kiderült, a lakók több okból is elégedetlenek a kivitelező cég munkájával. Sokan kifogásolták az árkok visszatöltésének, a talaj tömörítésének hibáit. Balesetveszélyesnek ítéltek néhány aknafedőt, megítélésük szerint a nem megfelelő (a talajból kiálló) magasság jelent problémát. A kiálló fedél nem csak a járművekre, hanem a gyermekekre is veszélyt jelent. Véleményük szerint a beruházás során a Bárány utca burkolatában (a lakótelepi főútja) is komoly károk keletkeztek.
Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője a fórumon ígéretet arra, hogy az illetékesek elé viszi az ügyet. Szeretné elérni, hogy a kivitelező javítsa ki a felmerült hibákat, illetve mielőbb végezze el a befejező munkálatokat.
A kivitelező képviselője lapunk megkeresésére elmondta, a helyszíni szemlét követően megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.