Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 18. 16:25, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

Az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai két versenyen mérették meg magukat.

Mindkét versenyen nagy kihívással kellett szembenézniük a Koppányoknak, mert a forróságon kívül a rengeteg szúnyog sem kímélte a versenyzőket.

2019. június 14-én Szeged-Gyálaréten a Borostyán Birtokon vettek részt az íjászok a Dél-Alföldi Régió 3D. versenysorozatának II. fordulóján, melyet a Partiscum Íjász Klub szervezett. A megmérettetés 24 db. 3 dimenziós célon, egy körben zajlott.
Kiskunfélegyházát Zoboki Botond és Szeibert Imre képviselte, mindketten modern pusztai íjjal lőttek.

Eredményeik: Zoboki Botond harcolva önmagával is, nagy akarat erejének köszönhetőn 1., helyezést ért el, Szeibert Imre pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a 2. helyen végzett.

2019. június 15-én Tápiószelén, a Tápiómenti Íjász Központ által szervezett, III. Országos Íjász- és Hagyományőrző Fesztiválon vettek részt Egyesületünk két tagja, Kovács Máté és Kovács László, modern pusztai íj kategóriában. A Tápiószelei Növényi Diverzitás Központban megrendezett íjászverseny rendhagyó volt az íjászversenyek sorában, mert 50 célon, 25 lőállásból 150 lövést kellett leadniuk a résztvevőknek 2D., 2,5D., és 3D célokra. Nagyon fárasztó volt a kihívás, a meleg, a rengeteg szúnyog és a közel estig tartó verseny kimerítette a résztvevőket. A kimerültség mellett nagyszerű élményben is részük volt a nevezőknek és a látogatóknak, mert a versenyt nagyon jó szervezés, jó hangulat jellemezte. A rendezvényen sok-sok kézműves árus is jelen volt kiváló portáikkal, volt lovasíjász bemutató, viselet bemutató, fokos- és botos harc bemutató is.

Eredményeik: Kovács Máté a magabiztos rutinjával, gyönyörű versenyzéssel, kimagasló eredményt ért el, 1318 ponttal 1 helyezést, Kovács László pedig sportszerű játékával a középmezőnyben zárta a maratoni versenyt.

A következő programja a Koppányoknak, a június 22-én megrendezésre kerülő Györkönyi kvalifikációs íjászverseny lesz, azon Koppányok számára, akiknek még nem volt alkalmuk a szeptember 06-08-ai Országos és Nemzeti Bajnokságon való részvétel jogát elnyerni.

Kis Mónika
Koppány íjász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.