Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Június 18. 16:25, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

Az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai két versenyen mérették meg magukat.

Mindkét versenyen nagy kihívással kellett szembenézniük a Koppányoknak, mert a forróságon kívül a rengeteg szúnyog sem kímélte a versenyzőket.

2019. június 14-én Szeged-Gyálaréten a Borostyán Birtokon vettek részt az íjászok a Dél-Alföldi Régió 3D. versenysorozatának II. fordulóján, melyet a Partiscum Íjász Klub szervezett. A megmérettetés 24 db. 3 dimenziós célon, egy körben zajlott.
Kiskunfélegyházát Zoboki Botond és Szeibert Imre képviselte, mindketten modern pusztai íjjal lőttek.

Eredményeik: Zoboki Botond harcolva önmagával is, nagy akarat erejének köszönhetőn 1., helyezést ért el, Szeibert Imre pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a 2. helyen végzett.

2019. június 15-én Tápiószelén, a Tápiómenti Íjász Központ által szervezett, III. Országos Íjász- és Hagyományőrző Fesztiválon vettek részt Egyesületünk két tagja, Kovács Máté és Kovács László, modern pusztai íj kategóriában. A Tápiószelei Növényi Diverzitás Központban megrendezett íjászverseny rendhagyó volt az íjászversenyek sorában, mert 50 célon, 25 lőállásból 150 lövést kellett leadniuk a résztvevőknek 2D., 2,5D., és 3D célokra. Nagyon fárasztó volt a kihívás, a meleg, a rengeteg szúnyog és a közel estig tartó verseny kimerítette a résztvevőket. A kimerültség mellett nagyszerű élményben is részük volt a nevezőknek és a látogatóknak, mert a versenyt nagyon jó szervezés, jó hangulat jellemezte. A rendezvényen sok-sok kézműves árus is jelen volt kiváló portáikkal, volt lovasíjász bemutató, viselet bemutató, fokos- és botos harc bemutató is.

Eredményeik: Kovács Máté a magabiztos rutinjával, gyönyörű versenyzéssel, kimagasló eredményt ért el, 1318 ponttal 1 helyezést, Kovács László pedig sportszerű játékával a középmezőnyben zárta a maratoni versenyt.

A következő programja a Koppányoknak, a június 22-én megrendezésre kerülő Györkönyi kvalifikációs íjászverseny lesz, azon Koppányok számára, akiknek még nem volt alkalmuk a szeptember 06-08-ai Országos és Nemzeti Bajnokságon való részvétel jogát elnyerni.

Kis Mónika
Koppány íjász

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

2020. Március 03. 18:34, kedd | Helyi sport

Sikeres február a Fénypárducoknál

Négy hétvégén ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai 2020 februárjában, Kunszentmiklóson, Pécsen, Dunaújvárosban és Tiszaföldváron.