Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 07. 17:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Felújítják a bugaci és a sárpentelei cserkésztábort

Felújítják a bugaci és a sárpentelei cserkésztábort

Megállapodást kötött a Kiskunok Vidékért Egyesület, a Magyar Cserkészszövetség és Bugac Nagyközség Önkormányzata, hogy pályázatot nyújtsanak be a LEADER térségek közötti együttműködés keretében.

Megállapodást kötött a Kiskunok Vidékért Egyesület, a Magyar Cserkészszövetség és Bugac Nagyközség Önkormányzata, mely lehetőséget biztosít arra, hogy pályázatot nyújtsanak be a LEADER térségek közötti együttműködés keretében. A projekt lényege, hogy a két eltérő kulturális adottságokkal rendelkező helyszín (Bugac és Sárpentele) értékeit, hagyományait feltárják, és széles körben megmutathassák az ifjúsági korosztály számára, valamint felújítsák a bugaci és a sárpentelei cserkésztábort. Az okiratokat ma (november 7-án) írta alá Kapus Krisztián, a Kiskunok Vidékéért Egyesület elnöke, Szabó László Bugac polgármestere Markó Gergely, a Magyar Cserkészszövetség képviselője a kiskunfélegyházi Városházán.

A projekt célja, hogy Bugac és Sárpentele, illetve környéki fiatalok bevonásával helyi értékfeltáró munkacsoportot alakítsanak. A munkacsoportok megismerik a helyszínek kulturális, történeti, természeti értékeit. Felveszik a kapcsolatot az idősebb generációval a helyi néphagyományok, mesterségek, szokások tudásanyagát összegyűjtik. A fiatalok felkutatása és bevonása a Magyar Cserkészszövetség feladata, Kiskunok Vidékéért Egyesület és Bugac Nagyközség Önkormányzata pedig segíti a munkacsoportokat a helyi emberekkel, civil szervezetekkel való kapcsolatfelvételben. A két helyszínen, Bugacon és Sárpentelén egy-egy munkacsoport jön létre, amelyeket a kiválasztott koordináló fog össze. Ezzel párhuzamosan megvalósul a bugaci és a sárpentelei cserkésztábor felújítása, turistaútvonalat alakítanak ki Bugacon, megtörténik a helyi ásatás fogadóterületének rendezése. A megújított helyszíneken falunapot és táborokat szerveznek. Az elért eredményekről, illetve a helyi értékekről kiadványok készülnek. Pályázati siker esetén a beruházások jövő nyárra elkészülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.