Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. November 27. 12:59, szerda | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Felújítaná az önkormányzat a lakótelepi orvosi rendelőt

Felújítaná az önkormányzat a lakótelepi orvosi rendelőt

Az a szóbeszéd járja, hogy bezárják a Petőfi lakótelepen a Darvas téri orvosi rendelőt. A hír valóságtartalmáról dr. Füstös Magdolna aljegyzőt kérdeztük, aki határozottan cáfolta azt.

Mint megtudtuk, az önkormányzat szándéka éppen ennek ellenkezője: fel szeretné újítani az egészségügyi létesítményt.

Horváth Gábor, a lakótelep önkormányzati képviselője évek óta, több ízben kérte az önkormányzat segítségét az esztétikai és szakmai szempontok szerint is korszerűtlen rendelő felújításához. Két felnőtt háziorvosi körzet ellátása történik a tízemeletes panelépület földszintjén kialakított szűkös helyiségekben. Nem számít ritkaságnak, hogy a betegek az utcán kénytelenek várakozni amíg rájuk kerül a sor, és WC is mindössze egy van. Ahogy az aljegyző asszony fogalmaz: az érvényben lévő hatósági elvárásoknak semmilyen tekintetben nem felel meg a lakótelepi orvosi rendelő, gyakorlatilag a jelenlegi előírások szerint nem kaphatna engedélyt.

Különösen zavaró ez egy olyan városban, ahol – szerencsére – nem ez a jellemző. Míg az ország számos településén üres háziorvosi praxisok vannak, Félegyházán szerencsére nincs ilyen probléma, minden egyes praxis működik. Ez jórészt annak köszönhető, hogy az önkormányzat az átlagosnál jobb körülményeket tud nyújtani, különösen amióta betölti rendeltetését az Egészségközpont.

Az aljegyzőtől megtudtuk: a lakótelepi rendelő felújításának lehetőségeit előzetes tervezői egyeztetéseken veszik számba. Ahhoz azonban, hogy megalapozott választ kapjon a hivatal arra a kérdésre, hogy megvalósítható-e ezen a helyszínen egy, a hatósági előírásoknak minden tekintetben megfelelő orvosi rendelő, többek között statikai felmérésre van szükség. Ez pedig bontással, és számos más, a rendeléssel nem összeegyeztethető tevékenységgel jár. Ezért – mondta el Füstös Magdolna – amíg a megfelelő körülmények nem garantálhatók a helyszínen, a két érintett háziorvosi rendelés az Egészségközpontba költözik. A nyugdíjba vonuló dr. Patkós Zoltán utódja, dr. Patocskai Máté 2020. január 1-jétől, dr. Gulyás József pedig február 1-jétől az Egészségközpontban fogadja a betegeket. Itt légcserélős rendszerrel ellátott, klimatizált, akadálymentesített épületben, receptkiadó szobával rendelkező, európai színvonalú orvosi rendelőben gyógyulhatnak a Petőfi lakótelepről érkező betegek.

– Természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy nincs mindenkinek autója. Ezért indít az önkormányzat az országban egyedülálló módon egészségjáratot, amely minden délelőtt és délután összegyűjti a Petőfi lakótelepről, Bankfaluból, Kossuthvárosból azokat, akik az Egészségközpontban szeretnének egészségügyi szolgáltatást igénybe venni, majd haza is szállítja őket – tette hozzá az aljegyző.

(Fotó: Fantoly Márton)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.