Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 15. 17:33, hétfő | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Feloldották a látogatási tilalmat a kecskeméti kórházban

Feloldották a látogatási tilalmat a kecskeméti kórházban

Az emberi erőforrások miniszterének tájékoztatása alapján, a járványügyi helyzet kedvező alakulására tekintettel, 2020. június15-től lehetőség nyílik az egészségügyi ellátások további bővítésére.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten 2020. 06. 15-től az engedélyezett egészségügyi tevékenységek többsége korlátozás nélkül elvégezhető.

Az aktuális változásokról az intézményi honlapon, a Koronavírus információk menüpont alatt értesülhet: https://www.kmk.hu/koronavirus-informaciok, ahol többek között a szakrendelések és a gondozók rendelési idejéről, elérhetőségéről és az igénybevétel módjáról is folyamatosan tájékoztatást adunk. (https://www.kmk.hu/downloads/hirek/korona/szakrido0402.pdf)

A járványellenes készültség fenntartása mellett a diagnosztikai vizsgálatok, a szakrendelések és a gondozók is időkorlátozás nélkül újraindultak. Megszűnt az óránként 4 beteg ellátását szabályozó rendelet, azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni a diagnosztikai kivizsgálásokra, szakrendelésekre és gondozókba.

  • A vizsgálatokra KIZÁRÓLAG TELEFONON ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN lehet megjelenni!
  • A korábbi előjegyzéseket - veszélyhelyzet előtt kiadott időpontokat is - szükséges újra-egyeztetni!
  • A telefonon előre egyeztetett időpontban a korábbi beutalóval vagy lelettel lehet megjelenni.
  • A Rendelőintézetben a lakossági vérvétel újraindult. A laboratóriumi vizsgálatokat és vérvételt háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval lehet korlátozás nélkül igénybe venni.
  • A laboratóriumi lelet kiadás továbbra is szünetel. A laborvizsgálati eredményekről, egyéb leletekről, kérjük, tájékozódjon háziorvosánál, szakorvosánál vagy az EESZT rendszerben.
  • Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is előszűrés történik, kérdőíves dokumentációval és hőmérséklet méréssel, ezért a bejáratoknál esetenként várakozásra kell számítani. Az előszűrésre tekintettel kérjük, tervezzék meg érkezésüket a vizsgálatokra.
  • A vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzen, ez alól kivételt a kiskorú-, illetve a mozgásában korlátozott beteg kisérője jelenthet.
  • A várókban a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük, feltétlenül tartsa be!
  • Az intézmény területén kizárólag VÉDŐMASZKBAN LEHET TARTÓZKODNI! Kérjük, amennyiben lehetséges, maszkban érkezzen.
  • Amennyiben a belépéskor felmerül, hogy a beteg koronavírus gyanús, de a vizsgálata halasztható, úgy a beteget otthonába irányítjuk. Ha a beteg sürgős ellátást igényel, akkor a koronavírus gyanús esetekre fenntartott Sürgősségi Betegellátó Osztályon történik meg vizsgálata.
  • A járóbeteg szakellátásban a magas kockázatú tervezett beavatkozások előtt továbbra is kötelező a koronavírus PCR vizsgálat elvégzése. Bizonyos beavatkozásokra szintén csak egy negatív PCR eredmény birtokában kerülhet sor. Ha beavatkozásához szükséges a teszt elvégzése, arról és annak helyéről, módjáról munkatársaink az időpont egyeztetés során tájékoztatják Önöket. A PCR vizsgálat mintavételi helye a Bőrgondozó Intézetben található.
  • A Bőrgyógyászati szakrendelések és Bőrsebészet visszaköltözött a Bőrgondozó Intézet különálló épületébe. A Bőrgondozó Intézetbe időpontra érkezők az épület bejáratánál szintén előszűrést követően, maszkban léphetnek be, tartózkodásuk alatt egymás egészségének védelme érdekében a 1,5 méteres távolságot tartva.
  • A Fizio- és Mozgásterápiás Osztály kezeléseket kizárólag az akut rehabilitáció esetében és táppénzes állományban lévő betegeknek tud előjegyezni.
  • A kecskeméti Onkoradiológiai Központba, és az „A” új épületbe érkezett betegeket továbbra is a Kecskemét, Nyíri úti főbejáraton keresztül tudjuk beengedni.

A látogatás rendje:

A 2020. március 8-től elrendelt látogatási tilalmat 2020.06.15-től feloldjuk.

Betegeinkhez KIZÁRÓLAG LÁTOGATÁSI IDŐBEN, a FŐBEJÁRAT felől (6000 Kecskemét, Nyíri út 38.) érkezhet látogató.

Látogatási idő:
hétfő-szombat: 15.30-17.30 óra között
vasárnap és ünnepnapon 10.00-12.00 óra között.

A koronavírus fertőzéssel érintetett egységrészek vonatkozásában a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad.
A Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Osztály külön látogatási rend szerint működik. A hétfőtől szombatig délelőtt: 11.00-12.30 és délután: 16.30-17.30 óra közötti időpontban. Vasárnap csak 11.00-12.30 között lehet látogatni.
1 fő beteghez 1 fő látogatót engedhetünk be a kórtermekbe, annak érdekében, hogy a szociális távolságtartást biztosítani tudjuk a kórteremben fekvő többi beteg számára is.
Látogatóknak kötelező az orrot és a szájat is eltakaró orr-száj maszk használata.
A súlyos, életveszélyes állapotú betegnél az osztályvezető főorvos külön írásos engedélyével 1 fő hozzátartozó tartózkodhat.
A testhőmérséklet mérése látogatók számára is kötelező a bejáratoknál.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Fotó: bacsmegye.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.