Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 28. 11:19, szerda | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Félegyházi címlapsztori

Félegyházi címlapsztori

Félegyházi oldalkocsis kaszkadőreink képe díszeleg a Sidecar Traveller nemzetközi magazin októberi címlapján, amelyet az USA-tól Németországig olvasnak a motorosok.

„Ez már világtalálkozó!” – írja a Motorrevü szeptemberi terjedelmes cikke. „Európán túl!” – hirdeti az augusztus végi Autó-Motor vezércikk és címlap. Többek között a Wild, a MotoRage és a Sportmotor is színes összeállítással adózik városunknak. Hogyan is lett Kiskunfélegyháza címlapsztori a motoros szaksajtóban?

A motoros találkozóknak nagy hagyománya van Magyarországon, mondhatni minden faluban rendeznek egyet, ami összekovácsolja a helyi kétkerekű közösséget, a messzebbről érkező motorosoknak pedig okot ad a túrázásra. Sokaknak éppen az út a cél, a találkozó pedig az esti kikapcsolódás. A hangos kavalkádban edződött „fémlovasok” szabadon tombolhatják ki magukból a télen felgyülemlett feszültséget. Családjuknak, gyermekiknek vagy idős szüleiknek azonban néhány kivételes rendezvénytől eltekintve nem nagyon terem babér egy átlagos motoros találkozón. „Nem is nekik való az ilyesmi” mondja gyakran a fékevesztetten szórakozó közönség. Ezzel az egésszel nem is lenne baj, ha nem szeretné olykor a kisgyermek és anyukája is elkísérni a munka miatt keveset látott apukát a hétvégi találkozóra, vagy ha nem szeretnék megnézni az ifjú motoros szülei, hogy mégis merre mulat gyermekük a nyári hétvégéken. De a mozgáskorlátozott és idős közönségről sem szabad elfeledkezni, akik különös infrastruktúrát és odafigyelést igényelnek egy tömegrendezvényen. Ők sem szeretnének mindenből kimaradni az életben, csak mert így hozta a sors.

A motorozás mindenkié a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület szerint, ezért harmadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozót a kiskunfélegyházi Parkerdőben 2016 augusztus 11.-13. között. Az egyesület a programstruktúrában éppen azokra helyezi évről évre a hangsúlyt, akik az átlagos motoros találkozókból önhibájukon kívül, vagy éppen saját elhatározásból kimaradnak. A rendezvény gyermek centrikus, családbarát és esélyegyenlőségi jellegű. Közel hozza a helyi motoros társadalmat az itthon még szárnyait bontogató, külföldön azonban hosszú évtizedek óta rendkívül erős oldalkocsis közösséghez. Amíg Magyarországon az autós korszak beköszöntével gyakorlatilag eltűntek az oldalkocsis motorok az utakról, külföldön folyamatosan reneszánszukat élik. Nagyon sok, elsősorban nyugat-európai motoros garázsában ott áll az örökölt, vagy épített oldalkocsis fogat a szóló motor mellett. Náluk a család nem maradhat ki az élményekből, valamint jól esik évente egyszer kétszer széles mosolyt csalni rászoruló és beteg gyerekek arcára egy gyermekmotorozáson. Ezt a szemléletet közvetíti Kiskunfélegyháza is a világ motorosai számára.

Három év alatt csak a sajtó segítségével lopózhatott be a köztudatba az Alföld szívében, a külföldiek számára kimondhatatlan nevű kisvárosban megrendezett Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó. A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület ezúton is köszönetét fejezi ki a számos külföldi és magyar újságírónak, akik évről évre jelen vannak és tudósítanak a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóról, valamint minden egyes résztvevőnek, akik jelenlétükkel folyamatosan emelik a rendezvény színvonalát. 2017 augusztus 10-és 12 között ismét a háromkerekűek a kiskunfélegyházi Parkerdő. Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.