Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Február 06. 08:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Félegyháza legyen inspiráló, pezsgő város

Félegyháza legyen inspiráló, pezsgő város

A munkaerőpiaci igényekre épülő szakképzés a célja egyebek mellett annak a programnak, aminek elindítását február 4-én, kedden, a Rocktárban megrendezett sajtótájékoztatón jelentett be Csányi József.

A munkaerőpiaci igényekre épülő szakképzés a célja egyebek mellett annak a programnak, aminek elindítását február 4-én, kedden, a Rocktárban megrendezett sajtótájékoztatón jelentett be Csányi József. Mint azt az a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke elmondta, az egészségüggyel kapcsolatos helyi igények, elvárások és lehetőségek összegzését követően most az oktatás, a sport és a kultúra kiskunfélegyházi helyzetét szeretné tisztán látni az egyesület annak érdekében, hogy megtalálják a kitörési pontokat és a fejlesztés lehetőségeket. A még múlt év októberben meghirdetett „Munkára Félegyháza!” program keretében a helyi oktatási és kulturális intézmények, civil kezdeményezések, sportegyesületek véleményére és tapasztalataira nyitott alprogram az „Életet a városba!” címet kapta.

A sajtótájékoztatón részt vettek azok a szakemberek is, akik a program egyes elemeinek összefogása mellett az információk begyűjtésében és értékelésében is részt vesznek. A cél ugyanis az, hogy – hasonlóképpen az egészségügyi koncepcióhoz – a program nyomán a kultúra, sport, oktatás vonatkozásában is kirajzolódjon egy helyi jövőkép. Olyan, amely épít Félegyháza értékeire és lehetőségeire, a rendelkezésre álló szellemi potenciált, kreatív alkotóerőt pedig a lehető leghatékonyabban hasznosítja egy inspiráló, pezsgő városi lét feltételeinek megteremtése érdekében.

Az Életet a városba! program oktatási terveiről dr. Kása Zsuzsa pedagógus, a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény tagintézmény-vezetője számolt be. Mint elmondta, jelenleg a félegyházi pedagógusok észrevételeit, igényeit mérik fel. A tapasztalatok összegzésével szeretnének összeállítani egy egységes, Kiskunfélegyháza adottságaira építő oktatási-köznevelési koncepciót. Mint azt Kása Zsuzsa hangsúlyozta: az egyik legfontosabb céljuk, hogy a gazdaság és az oktatás szereplői között kialakuljon egy folyamatos kommunikáció, és a szakképzés a lehető legrugalmasabban tudjon válaszolni a munkaerőpiac igényeire.

Rosta Ferenc pedagógus, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója arról számolt be a sajtótájékoztatón, hogy az egyesület szeretné az általános iskolás korosztályt is megszólítani, ezért számukra Az én városom, az én Félegyházám címmel rajzpályázatot hirdetnek. A tetszőleges technikával készített pályamunkákat március 14-éig lehet leadni a Félegyházi Pékség szaküzleteiben és a Móra Gimnázium igazgatóságán, vagy portáján. Az alkotásokat a Holló László Képzőművész Kör tagjai bírálják el. A március végére tervezett díjátadón az értékes díjakat – lesz közöttük tablet, fényképezőgép, családi mozi… - Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke adja át

A Kiskunfélegyháza Kártya bevezetésének előkészítéséről dr. Szalai Zsolt vállalkozó, KGME tag tájékoztatta a sajtó munkatársait. Mint elmondta, több város sikerén felbuzdulva, a pozitív példákat tanulmányozva és a tapasztalatokat hasznosítva dolgozza ki egy szakértői csoport a részleteket, és tárgyalnak a potenciális partnerekkel. Annyi már ismert, hogy a kártyatulajdonosok kedvezménnyel juthatnak majd hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz, termékekhez, míg a programban résztvevő helyi vállalkozások a kártya webes felületén keresztül ingyenes reklámfelülethez jutnak. Emellett a fő cél természetesen a forgalom, ezáltal pedig a helyi gazdasági folyamatok ösztönzése. Bár az előkészítő munka még nem zárult le, az bizonyos, hogy a Kiskunfélegyháza Kártya program nyitott a különböző sportegyesületek, kulturális intézmények előtt is. A kedvezményre jogosító kártyát minden kiskunfélegyházi lakos, illetve itt dolgozó, vagy tanuló igényelheti majd, aki betöltötte 14-dik életévét.

T. T.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.