Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Április 05. 14:33, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Felavatták Pálfi Gusztáv újra elkészített alkotását a PG-ben

Felavatták Pálfi Gusztáv újra elkészített alkotását a PG-ben

Pálfi Gusztáv korábban eltulajdonított alkotását önköltségi áron újra elkészítette a neves művész, hogy visszaadhassa az iskolának.

Az országos elismertséggel is dicsekvő félegyházi vegyeskar munkásságának elismerésére alkotott Pálfi Gusztáv „Kórus” című műalkotása 1999-től 2012-ig ékesítette a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményét. A szobrot azonban 2012-ben máig ismeretlen tettesek ellopták.

A művész felajánlotta, hogy önköltségi áron újra elkészíti és „visszaadja” az iskolának a szobrot, melyet ünnepélyes keretek között március 29-én avathattak fel az intézmény aulájában.

A jeles esemény nyitányaként az iskola tanári kórusa Bárdos Lajos „Pásztortűznél” című kórusművét énekelte el, majd Rokolya Csaba igazgató szólt a megjelentekhez. Beszédében elsőként megköszönte a művész nemes lelkű felajánlását és egyúttal gratulált is Pálfi Gusztávnak, aki nemrégiben ünnepelte 75. születésnapját, valamint idén márciusban Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el munkásságát.

Az igazgató beszédét követően Rosta Ferenc alpolgármester osztotta meg gondolatait az ünnepség résztvevőinek. A szobor leleplezése után pedig Titusz atya áldotta meg a művet.

Az esemény zárásaként pedig Kapus Béla karnagy Kiskunfélegyháza díszpolgára emlékezett vissza a vegyeskar megalakulására, rádiós és televíziós szerepléseire. Elmondása szerint önnön személyét is mérhetetlen örömmel tölti el, hogy a „Kórus” szoborkompozíciója ismét hirdetheti a zene szeretetét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.