Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2019. December 06. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Fejlődik, szépül a Bikahegy és a Móraváros is

Fejlődik, szépül a Bikahegy és a Móraváros is

Játszóterek újultak meg és földutak kaptak aszfaltburkolatot mindkét városrészben. Az elkészült közterületi feladatok ünnepélyes átadására december 5-én került sor.

A nemzeti színű szalag átvágása előtt dr. Réczi Lászlót, a Móraváros önkormányzati képviselőjét kérdeztük a körzetében zajló fejlesztésekkel kapcsolatban:

- Az elmúlt időszakban a Móraváros két játszótere (Szegfű és Tölgyes játszótér) is felújításra került. Új padok kerültek kihelyezésre, alattuk térkő borítással, illetve három új játszóeszközzel (egy mérleghintával és két rugós ülőjátékkal) bővült a játszótér. Különböző útszakaszokat sikerült aszfaltburkolattal ellátni: A Lugas és Platán utca közötti útszakasz 120 fm hosszúságban és 4 m szélességben kapott szilárd burkolatot, valamint a Tavasz utcában a garázssor és a meglévő aszfaltburkolat közötti szakaszon 110 fm hosszúságban és 4 m szélességben történt meg az útépítés. Ezen kívül a Honvéd pálya mellett a Lugas – Platán utca között is megtörtént az aszfaltozás mintegy 120 fm hosszúságban és 4 m szélességben – részletezte a képviselő.

A Bikahegyben ezentúl az Avar közben élők büszkélkedhetnek aszfaltos úttal, mely mintegy 80 fm hosszúságban és 3 m szélességben épült meg nemrégiben. A körzet további fejlesztési terveiről Bense Zoltán önkormányzati képviselő számolt be lapunknak:

- Mint körzeti képviselő próbálok arra figyelni, hogy ne csak a városközpont, hanem a kintebbi városrészek is fejlődjenek, mint például a Bikahegy. Most épp itt vagyunk az Avarközben, ahol a lakók már birtokba vehették az új aszfaltozott utat. Az elmúlt évben itt a környékben két utca is - a Nap és a Kökény utca - szilárd burkolatot kapott. De nem dőlhetünk hátra elégedetten, hiszen további célok és megoldatlan feladatok állnak még előttünk. Ilyen például a már meglévő aszfaltozott utcák helyrehozatala is.
Ennek a városrésznek a fejlesztése véleményem szerint rendkívül fontos, tekintve azt, hogy a közművek kiépítése itt még sajnos nem teljes. A közeljövőben várható a Bikahegyi út fejlesztése, ezzel egyidejűleg a Rozmaring utca teljes hosszában meg fog történni a vízvezeték hálózat kiépítése, mely számos család életkörülményeit fogja megkönnyíteni. Tovább folytatódik a közvilágítás fejlesztése is ebben a városrészben, újabb lámpatestek kihelyezésével
– részletezte a jövőbeni terveket Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 19:44, szerda | Helyi

Hármas karambol Jászszentlászlónál

A baleset helyszínén a Kiskunfélegyháza felé vezető utat lezárták.

2020. Augusztus 12. 12:00, szerda | Helyi

Organikus zene tölti be pénteken a Béke teret

2020. augusztus 14-én (pénteken) 20 órától a Béke téri szökőkútnál a Geometro zenekar fogja szórakoztatni különleges zenéjével a közönséget.

2020. Augusztus 11. 15:41, kedd | Helyi

Újabb légi szúnyogirtás lesz Félegyházán

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy 2020. augusztus 14-én, pénteken az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül légi szúnyoggyérítésre kerül sor.

2020. Augusztus 11. 15:27, kedd | Helyi

Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.