Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 23. 08:02, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten

Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten

A fagylalt szerelmeseit, az ínyenceket és a szakmabelieket is várja március 6. és 8. között az első Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten.

A fagylalt szerelmeseit, az ínyenceket és a szakmabelieket is várja március 6. és 8. között az első Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten.

Szakmai bemutatók, előadások színesítik a programot, emellett a hazai élvonalbeli fagylaltkészítő mesterek remekeit is megkóstolhatják az érdeklődők a fővárosi Syma Csarnokban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A háromnapos programon megválasztják Magyarország kedvenc fagylaltját, bemutatják a 2014-es év Balaton-fagylaltját, az egészséges életmód rajongói pedig különböző paleo- és cukormentes fagylaltkülönlegességeket is kóstolhatnak.

A szakmai bemutatókon és előadásokon szó esik a fagyi marketingjéről is, arról, hogy mire kell figyelni az eladáskor.

Már most jegyezze be a naptárába a dátumot, ami reméljük az időjárás szempontjából is meghozza a tavaszt, amikor is a rendezvényen megkóstolhatja a 2015. évi fagylalt szezon újdonságait és a legnépszerűbb ízeket. 3 napon keresztül minden a fagylaltról fog szólni, kicsiknek, nagyoknak, családoknak, szakmának és fogyasztónak. A kiállítók jóvoltából ingyenesen lesznek kóstolhatók a "hideg nyalat" különböző fajtái, amelyek közül a látogatók is kiválaszthatják a számukra leginkább ízlő " Fesztivál Fagylaltot".

Felhívás a "Magyarország kedvenc fagylaltja" versenyre

Március 6-án, a rendezvény első napján kerül sor a "Magyarország kedvenc fagylaltja versenyre, amelyre tejes, gyümölcsös és cukormentes kategóriában várják a nevezéseket. A színvonalas és a közönség számára is látványos lebonyolítást a kiállítás erre a célra elkülönített területén felállított öt nagyméretű hűtőpult, sokkolók, háttérhűtők és rozsdamentes munkaasztalok biztosítják, így minden nevező cukrászdának vagy alapanyag forgalmazónak lehetősége lesz a fagylaltot a helyszínen elkészíteni a lehető legjobb minőségben. Mindezt úgy, hogy Magyarországon egyedülálló módon, a nézőtérről a látogatók is nyomon követhetik a fagylalt készítés lépéseit és fortélyait. A zsűriben nemcsak a szakmai hozzáértők, de a fogyasztók is képviseltetik magukat. A kiírásról és a nevezési felétételekről hamarosan részletes tájékoztatót olvashatnak a http://www.fagyifeszt.hu/hu/ oldalon.

A fagylalt napjaink legismertebb és legkedveltebb cukrászati terméke, amely Magyarországon is óriási tradíciókkal rendelkezik és fogyasztóként minden évben alig várjuk, hogy felfedezzük az újabbnál újabb ízeket.

Felmerül a kérdés: miért nincs a szezon kezdetén egy olyan esemény hazánkban, amely a szakma mellett a széles tömegek számára is bemutatja a fagylaltkészítés alapanyagainak és technológiájának újdonságait, felvonultatva az ország legismertebb és legkedveltebb cukrászdáinak és fagylaltozóinak sajátos ízeit?

A piaci szereplők között is megjelent az igény, hogy a fagylalthoz kapcsolódó termékeiket ne csak kétévente a BaGaTech Sütőipari és Cukrászati és Gasztrotechnikai kiállítás keretein belül, hanem a váltóévekben, egy nagy tömegeket vonzó rendezvényen is népszerűsítsék.

Végül, de nem utolsó sorban a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is üdvözölte és támogatja az egyedülálló rendezvény megszervezését.

A BaGaTech kiállítás sikeres megrendezését követően a szervezők is örömmel indítunk el egy újabb – a cukrász ipar fejlődését és népszerűsítését célzó – eseményt, amelyet:

2015. március 6-8. között Fagylalt Kiállítás és Fesztivál néven kerül megrendezésre a Syma Csarnokban, Budapesten.

Tematika: fagylalt alapanyagok, kézműves fagylaltok, fagylalt kellékek, fagylaltgépek.

A kiállításra a viszonteladók mellett cukrászdák és fagylaltozók jelentkezését is várják az ország valamennyi régiójából, azok legismertebb és leginkább kedvelt ízeivel.

A finomságok mellett, színes programok keretében kerül bemutatásra a fagylalt készítésének története, a cukrászdáknak az irodalomban és a zenében betöltött szerepe, és megválasztják ”Magyarország Fagylaltját” is.

Vegyen Ön is részt a Fagylalt Kiállítás és Fesztiválon, hogy termékeit még népszerűbbé tegye a fogyasztók és a szakma körében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során