Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2020. November 06. 08:54, péntek | Helyi
Forrás: Csányi József

Évtizedekre megoldódik a parkolás a piac és a nagyposta körül

Évtizedekre megoldódik a parkolás a piac és a nagyposta körül

Hamarosan egy újabb évtizedes problémának teszünk pontot a végére, ami reményeim szerint minden autóval közlekedő számára normális helyzetet teremt a belvárosban.

Megvásároltunk egy tágas, hosszú ideje kihasználatlan ingatlant az Oskola utcában, hogy ott parkolót építsünk a piacos furgonoknak és a vásárlónak. A telek mérete 1551 m2, amely pontosan akkorra, mint a tavaly előtt átadott „városképes” parkoló mérete.

Ez sokat könnyít majd a városközpont parkolási gondjain, de ennél sokkal többre van szükség, hogy a problémák megoldódjanak. Egy helyszíni bejárás alkalmával jött az ötlet, hogy vásároljuk meg a nagyposta melletti 500 m2-es területen lévő házat, ami a „mi” telkünknek a hátsó telekszomszédja, így a két telek egybenyitásával egy két utcára szóló parkolót tudnánk építeni a közlekedőknek.


Az előzetes tervek elkészültek, így 60 parkolót tudunk kialakítani a területen. A parkoló az Oskola utca felől és a Pázmány utca felől is megközelíthető lesz, de a posta felől is be lehet majd hajtani. A parkolás a tervek szerint az első két órában továbbra is ingyenes marad, az autókra, értékekre pedig kamerákkal vigyázunk. A rendőrség részére is itt fogjuk biztosítani a rendőrautók parkolását.

Az Oskola utca felőli telken rövidesen megkezdődik az épületek bontása, a posta melletti házra pedig vételi ajánlatot teszünk a tulajdonos Magyar Államnak.

A beruházást a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetre tekintettel ütemekben, a következő másfél évben szeretnénk megvalósítani, de ezzel több évtizedes problémára tehetünk pontot, remélem mindenki örömére.

Üdvözlettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 14:57, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.