Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 06. 08:54, péntek | Helyi
Forrás: Csányi József

Évtizedekre megoldódik a parkolás a piac és a nagyposta körül

Évtizedekre megoldódik a parkolás a piac és a nagyposta körül

Hamarosan egy újabb évtizedes problémának teszünk pontot a végére, ami reményeim szerint minden autóval közlekedő számára normális helyzetet teremt a belvárosban.

Megvásároltunk egy tágas, hosszú ideje kihasználatlan ingatlant az Oskola utcában, hogy ott parkolót építsünk a piacos furgonoknak és a vásárlónak. A telek mérete 1551 m2, amely pontosan akkorra, mint a tavaly előtt átadott „városképes” parkoló mérete.

Ez sokat könnyít majd a városközpont parkolási gondjain, de ennél sokkal többre van szükség, hogy a problémák megoldódjanak. Egy helyszíni bejárás alkalmával jött az ötlet, hogy vásároljuk meg a nagyposta melletti 500 m2-es területen lévő házat, ami a „mi” telkünknek a hátsó telekszomszédja, így a két telek egybenyitásával egy két utcára szóló parkolót tudnánk építeni a közlekedőknek.


Az előzetes tervek elkészültek, így 60 parkolót tudunk kialakítani a területen. A parkoló az Oskola utca felől és a Pázmány utca felől is megközelíthető lesz, de a posta felől is be lehet majd hajtani. A parkolás a tervek szerint az első két órában továbbra is ingyenes marad, az autókra, értékekre pedig kamerákkal vigyázunk. A rendőrség részére is itt fogjuk biztosítani a rendőrautók parkolását.

Az Oskola utca felőli telken rövidesen megkezdődik az épületek bontása, a posta melletti házra pedig vételi ajánlatot teszünk a tulajdonos Magyar Államnak.

A beruházást a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetre tekintettel ütemekben, a következő másfél évben szeretnénk megvalósítani, de ezzel több évtizedes problémára tehetünk pontot, remélem mindenki örömére.

Üdvözlettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.