Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 23. 07:29, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Értékes ajándékkal jutalmazta a Szuperinfó a legjobb lovászt

Értékes ajándékkal jutalmazta a Szuperinfó a legjobb lovászt

Április 22-én ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a Lovász Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny, melynek ezúttal a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont.

A rendezvényt városunk sok köztiszteletben álló személye és vállalkozása is támogatta. Közöttük a Szuperinfó is, melynek tulajdonosa Bozsó István mindig is a sport elkötelezettje volt. S mit tudjuk, a lovászat olyan szakma, mely egyúttal lehetőséget nyújt egy olyan sporttevékenységre, ami nem ér véget az akadálypályán. Aki tiszta szívvel választja ezt a nem könnyű foglalkozást, annak a kemény munka kikapcsolódást és a sport felszabadító élményét nyújtja. A Szuperinfó szerkesztősége ennek szellemében ajándékozta meg a Szakma Kiváló Diákja Országos Verseny győztesét Unger Patrícia Hajnalkát (Bábolna) különdíjával.

A győztes emellett és a jól megérdemelt serlegen túl Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának különdíját, a Nemzeti Agrár Kamara oklevelét és pénzjutalmát, valamint az Integrál ÁFÉSZ ajándékcsomagját is átvehette a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tornacsarnokában az ünnepélyes eredményhirdetésen.

Az esemény nyitányaként Rózsa Pál, az iskola igazgatója megköszönte a résztvevő versenyzőknek, a felkészítő tanároknak, a rendezvény támogatóinak és a verseny lebonyolításában segítőknek, valamint a versenybizottságnak az áldozatos munkát, majd átadta a szót Dr. Németh Csabának a versenybizottság elnökének, hogy részletesen értékelje a diákok munkáját.

A beszámolóból megtudhatták a versenyen részt vevő diákok, hogy milyen hibákat követtek el általánosságban, mind az elméletben, mind pedig a gyakorlati feladatokban, de az elnök úr megemlítette azokat a feladatsorokat is, melyeknek kivitelezésével maximálisan elégedett volt. Többek között azt is örömmel konstatálta, hogy minden diák kivétel nélkül ügyelt a feladatok végrehajtása során a balesetmentességre.

A részletes értékelést követően a rendezvény legizgalmasabb része, az eredményhirdetés következett. A serlegek és oklevelek mellett sok értékes jutalom és különdíj került kiosztásra.

A kiskunfélegyházi versenyzők helyezései:
10. helyen végzett Dora Noémi és 3. helyezést ért el Kozma Ágnes

Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny eredményei:
1. Unger Patrícia Hajnalka (Bábolna)
2. Borbély Balázs (Győr)
3. Kozma Ágnes (Kiskunfélegyháza)
4. Bogár Alexandra (Bábolna)
5. Hinger Petra (Pápa)

Az Agrár Oktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezetének vándorserlegét az 1. helyezést elért tanuló iskolája kapta meg, melyet Körmendi Csaba igazgató úr vehetett át.

A Nemzeti Agrár Kamara Szakképzési Igazgatóságának Bács-Kiskun megyei elnökétől Domján Gergelytől a verseny színvonalas megrendezéséért oklevelet és ajándékot vehetett át Rózsa Pál, városunk mezőgazdasági iskolájának igazgatója.

Különdíjak:

  • Rell Adrián (Pécel) kiváló gyakorlati teljesítményéért
  • Csernovszkiné Antal Margit Zsuzsanna igazgató kiváló gyakorlati oktatásért
  • Rell Adrián (Pécel) a Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny legjobb lovasa
  • Kozma Ágnes (Kiskunfélegyháza) a gondozási feladatok kiválósága
  • Bogár Alexandra (Bábolna) a lótenyésztési verseny nyertese
  • Rell Adrián (Pécel) a legjobb fogathajtó
  • Unger Patrícia Hajnalka (Bábolna) a legjobb elméleti teljesítményéért
  • Kozma Ágnes (Kiskunfélegyháza) a legjobb Bács-Kiskun megyei versenyző
  • Borbély Balázs (Győr) – Gyarmati Zsolt patkolókovács különdíjat ajánlott fel a 14. sz. versenyzőnek

Az ünnepélyes eredményhirdetést a Silver Step táncegyüttes, a mezőgazdasági iskola tanulói szintén táncos produkciójukkal Csóka Alexandra 10/B osztályos tanuló és testvére Csóka Roland gitárzenével kísért énekkel, Gene László 9/B. osztályos tanuló pedig szintén gitárzenével színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA