Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Április 02. 21:14, szerda | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Erdélyi üdülési lehetőség a Sorsocskák Alapítványtól

Erdélyi üdülési lehetőség a Sorsocskák Alapítványtól

A Sorsocskák Alapítvány kuratórium elnöke Dr. Ónodi Izabella és családja tavaly nyáron a Csíkszereda és Kézdivásárhely közötti patak völgyében találtak rá egy festői kis falucskára Kászonimpérre.

A Sorsocskák Alapítvány kuratórium elnöke Dr. Ónodi Izabella és családja tavaly nyáron a Csíkszereda és Kézdivásárhely közötti patak völgyében találtak rá egy festői kis falucskára Kászonimpérre. A faluban sétálva rábukkantak egy lakatlan házikóra, melynek nagy udvara és csűrje gyermeküdültetésre kiválóan alkalmas lehetne némi rendbetétel után. Ráadásul az utca végén található a Szent Katalin Gyermekotthon is, mellyel azóta is jó szakmai és baráti kapcsolatot ápol az alapítvány. A szervezet szeretné hamarosan beindítani a házikóban és az udvarán a Sorsocskák Alapítvány erdélyi központját, ahová sok szeretettel várják majd a kiskunfélegyháza és környékbeli rászoruló és tehetséges gyermekeket táborozás céljából. A táborokban közös programokon vesznek részt az odalátogató fiatalok a gyermekotthon kis lakóival. Lehetőség nyílna arra is, hogy segítsék a Szent Katalin otthon munkáját például az udvari kemencében való kenyérsütéssel, arról nem is beszélve, hogy a székely falusi mindennapok számukra ismeretlen, ámde hasznos és tanúságos teendőiben is aktívan részt vehetnének, valamint természet közeli kirándulásokat szerveznének a helyi túravezetők segítségével. Remélhetőleg baráti kapcsolatok is kialakulnak az ott lakó árva gyermekekkel és az egymásnak nyújtott segítség örömét már fiatalon megtapasztalhatják a Sorsocskák Ház félegyházi vendégei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.