Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. December 17. 09:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Énekükkel Betlehem csillagát vitték a kórház falai közé

Énekükkel Betlehem csillagát vitték a kórház falai közé

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Klubja december 16-án (szerdán) a Kiskunfélegyházi Városi Kórházba látogatott, hogy adventi koncertjükkel belopják a karácsonyi hangulatot az ott dolgozók szívébe is.

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő kórus december 13-án a Szent István templomban tartott sikeres koncertjét követően – igaz nem teljes létszámban a hely szűke miatt – ellátogatott városunk kórházába, ahol évről-évre mindig nagy szeretettel várják mind az orvosok, mind pedig az ápolók. A kórházi koncerten a kórus elnöke Lukács Ferenc mellett felsorakozott huszonhárom kórustag hangja úgy csengett Szatmári Imre vezényletével a falak között, mint a hétvégi templomi eseményen a teljes létszámé.

Az angyali dallamok harmóniáját mélyen a szívükbe zárva a jelenlévők szinte látni vélték a betlehemi jászolban didergő kis Jézust és a látogatóba érkező pásztorokat. Demény Dezső: Adeste fidéles mellett elhangzott az Aranyszárnyú angyal és Szatmári Imre: Szálljon a mi hangos énekünk című műve végül zárásként két Siprituálét - Dicsőség az Úrnak és Little David, play on yo’ harp - hallhattak a megjelentek.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kubjának előadását legközelebb 2016. január 6-án 16 órakor az Ótemplomban hallgathatjuk meg a Vízkereszti Városi Kórusfesztiválon, ahol rajtuk kívül még fellépnek a Battyhány L. Általános Iskola és AMI Kicsinyek Kórusa Nagyné Mészáros Erika vezényletével, a Battyhány L. Általános Iskola és AMI Nagykórusa Molnár Elvira vezényletével, Cantati Giovani Kamarakórus Kis-Fekete Vilmos vezényletével, az Ótemplom Kórusa Gráf Zoltán vezényletével, a Szent István Kórus Fazekas Tamás vezényletével, valamint Szatmári Imre vezényletével a Palestrina Kamarakórus és a Móra Ferenc Gimnázium 10. osztályának Kórusa.

A belépés díjtalan, de támogatásukkal segíthetik a további rendezvények létrejöttét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.