Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Október 23. 21:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Gulyás Sándor

Emléktáblát avatnak Móra István tiszteletére

Emléktáblát avatnak Móra István tiszteletére

Móra István: Verek (reprint kiadás) című kötetét mutatta be az érdeklődő közönségnek október 21-én Kapus Béláné, a Móra Emlékbizottság ügyvezető elnöke a Hattyúházban.

Móra István: Verek (reprint kiadás) című kötetét mutatta be az érdeklődő közönségnek október 21-én Kapus Béláné, a Móra Emlékbizottság ügyvezető elnöke a Hattyúházban. A rendezvényen Izer Klaudia és Podmaniczki Kinga, a Constantinum Intézmény diákjainak tolmácsolásban részletek hangzottak el a könyvből.

A Móra István – emléknapok programja október 24-én folytatódik.
A rendezvény 10.30 órakor Móra István szülőházánál (Deák Ferenc u. 18.) kezdődik Kapus Krisztián, a Móra Emlékbizottság elnökének köszöntőjével. A százötven éve született Móra István munkásságát Kállainé Vereb Mária, az emlékbizottság tagja méltatja. Emléktáblát avatnak 12 órakor a Constantinum Intézményben Móra István tiszteletére, ahol Mindák József, az intézmény vezetője és dr. Tarjányi József, a Móra Emlékbizottság tagja mond beszédet. Könyvbemutatóra és kiállítás megnyitóra várják az érdeklődőket 13 órára a könyvtárba. A Móra család levelezéséből készült kiállítást Kállainé Vereb Mária, a Versek című kötetet Kapus Béláné ajánlja a közönség figyelmébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.