Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Március 31. 14:41, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Előzetesbe került a félegyházi cigitolvaj

Előzetesbe került a félegyházi cigitolvaj

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 41 éves kiskunfélegyházi férfinak az előzetes letartóztatását, akit rablás elkövetésével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi március 22-én 15 óra 40 perc körül egy kiskunfélegyházi parkban odament a két kiskorú sértetthez és felszólította őket arra, hogy adjanak neki cigarettát. Mivel nem adtak neki, ezért az egyik sértettet ököllel megütötte és elvette a kezében lévő cigarettát. Ezután a gyanúsított a másik sértetthez fordult, akitől először újra cigarettát, majd vizet kért. Mivel egyik sem volt nála, ezért pénzt követelt tőle. A társa bántalmazásának hatására a sértett elővett 500 forintot a pénztárcájából és átadta a gyanúsítottnak, aki, miután meglátott egy 1000 forintos címletet is a pénztárcájában, azt is elvette. Ezek után a gyanúsított újra az első sértetthez fordult és még egyszer arcon ütötte ököllel, valamint elvette az öngyújtóját is. Eközben folyamatosan fenyegetőzött és szidalmazta a sértetteket, majd elhagyta a helyszínt.

A járásbíróság a magas büntetési tételű bűncselekmény elkövetésével gyanúsított – számos alkalommal hasonló bűncselekmény elkövetése miatt – többszörösen büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

(Forrás: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA