Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2015. Január 18. 08:00, vasárnap | Külföld
Forrás: - szerk. -

Élhető távkapcsolat

Élhető távkapcsolat

Ki lehet bírni, ha a párunkat hosszú időre külföldre szólítja a munkája, vagy ha éppen olyan valakibe szeretünk bele, aki egy másik országban él?

Egy kapcsolat soha nem a távolságon múlik, hanem azon, hogy odafigyelünk egymásra, mindent megbeszélünk a kedvesünkkel, és közösen tervezzük a jövőt. Ezek az egyszerű szabályok segíthetnek abban, hogy legyőzzük a közöttünk lévő kilométereket!

A 6 legfontosabb szabály:

1. Tisztázzunk mindent!
Amikor olyan helyzetbe kerülünk, hogy elszakadunk a párunktól, vagy éppen olyan valakit választunk, aki külföldön él, fontos, hogy mielőbb beszéljük meg, ki mit vár a kapcsolat folytatásától. Mire számíthatunk, mennyi időről beszélünk, mi miatt aggódunk a legjobban?

2. Mindennapi rituálék
Ma már ezerféle módja van a kapcsolattartásnak, és akár ingyen is tudunk telefonálni, chatelni, SMS-ezni egymással. Beszéljük meg, hogy a nap melyik szakaszában keressük a másikat, és ez legyen egyfajta rituálé. Küldjünk kedves üzeneteket napközben is, vagy csak csörögjünk rá a párunkra, esetleg találjunk ki valamilyen más kreatív kapcsolattartási módot, mert egy ilyen apró gesztusból is érzi majd, hogy éppen őrá gondolunk.

3. Kell a biztonság
A legfontosabb, hogy folyamatosan figyeljünk oda a másik biztonságérzetére, hiszen ez jelenti egy távkapcsolat alapján. Vagyis próbáljuk meg minél többször szavakkal kifejezni, mennyire fontos nekünk, hogy szeretjük, és hiányzik. Ha nekünk közbejön valami, és nem tudjuk hívni a másikat a szokásos időpontban, jelezzük előre. Meséljük el, kikkel találkozunk, amikor programot szervezünk, mert így a féltékenykedést is elkerülhetjük.

4. Tervezzünk előre!
„Valamikor találkozunk”, „Majd lesz valahogy” – ezek a legszörnyűbb mondatok, amik csak elhangozhatnak egy-egy búcsúzás során. Éppen ezért pontosítsuk, hogy mikor lesz a következő találkozás, még akkor is, ha fél évet kell várni rá. Mert így az időt is könnyebb számolni, és valamivel beláthatóbbá válik a jövő.

5. Azonos áldozatok
Nem biztos, hogy mindkét fél ugyanannyi pénzt tud költeni utazásra, például repülőjegyre. Egy idő után konfliktust okozhat, ha valaki komoly anyagi áldozatokat hoz, míg a másik nem fektet a kapcsolatba. Próbáljuk tisztázni az elején, hogy ki, mennyit tud vállalni, és ezt tartsuk tiszteletben.

6. Élvezzük a jelent!
Amikor végre együtt vagyunk, ne azzal foglalkozzunk, milyen szörnyű lesz újra elválni egymástól, hanem koncentráljunk az adott pillanatokra. Gondoljunk arra, hogy milyen hatalmas lendületet adnak az ilyen alkalmak, amelyek hosszú időre feltölthetnek energiával.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 14:07, kedd | Külföld

Növekszik a migrációs nyomás az EU külső határain

Valamennyi migrációs útvonalon emelkedik az Európába irányuló illegális határátlépések száma, a migrációs nyomás legjelentősebb növekedését az Európai Unió Fehéroroszországgal közös határán, a nyugat-balkáni,

2022. Május 17. 12:02, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma 522 millió, a halálos áldozatoké 6,265 millió a világon

A világon 522 008 877 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 265 642 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai alapján.

2022. Május 17. 09:37, kedd | Külföld

Borrell: nincs megegyezés az újabb szankciókról

Nem született megegyezés az Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik, az olajszállítást is magában foglaló európai uniós szankciós csomagról, az intenzív tárgyalások folytatódnak

2022. Május 16. 14:07, hétfő | Külföld

Majdnem száz belgrádi iskolában volt bombariadó

Majdnem száz belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó hétfő reggel - közölte a szerbiai oktatási minisztérium.