Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 18. 08:00, vasárnap | Külföld
Forrás: - szerk. -

Élhető távkapcsolat

Élhető távkapcsolat

Ki lehet bírni, ha a párunkat hosszú időre külföldre szólítja a munkája, vagy ha éppen olyan valakibe szeretünk bele, aki egy másik országban él?

Egy kapcsolat soha nem a távolságon múlik, hanem azon, hogy odafigyelünk egymásra, mindent megbeszélünk a kedvesünkkel, és közösen tervezzük a jövőt. Ezek az egyszerű szabályok segíthetnek abban, hogy legyőzzük a közöttünk lévő kilométereket!

A 6 legfontosabb szabály:

1. Tisztázzunk mindent!
Amikor olyan helyzetbe kerülünk, hogy elszakadunk a párunktól, vagy éppen olyan valakit választunk, aki külföldön él, fontos, hogy mielőbb beszéljük meg, ki mit vár a kapcsolat folytatásától. Mire számíthatunk, mennyi időről beszélünk, mi miatt aggódunk a legjobban?

2. Mindennapi rituálék
Ma már ezerféle módja van a kapcsolattartásnak, és akár ingyen is tudunk telefonálni, chatelni, SMS-ezni egymással. Beszéljük meg, hogy a nap melyik szakaszában keressük a másikat, és ez legyen egyfajta rituálé. Küldjünk kedves üzeneteket napközben is, vagy csak csörögjünk rá a párunkra, esetleg találjunk ki valamilyen más kreatív kapcsolattartási módot, mert egy ilyen apró gesztusból is érzi majd, hogy éppen őrá gondolunk.

3. Kell a biztonság
A legfontosabb, hogy folyamatosan figyeljünk oda a másik biztonságérzetére, hiszen ez jelenti egy távkapcsolat alapján. Vagyis próbáljuk meg minél többször szavakkal kifejezni, mennyire fontos nekünk, hogy szeretjük, és hiányzik. Ha nekünk közbejön valami, és nem tudjuk hívni a másikat a szokásos időpontban, jelezzük előre. Meséljük el, kikkel találkozunk, amikor programot szervezünk, mert így a féltékenykedést is elkerülhetjük.

4. Tervezzünk előre!
„Valamikor találkozunk”, „Majd lesz valahogy” – ezek a legszörnyűbb mondatok, amik csak elhangozhatnak egy-egy búcsúzás során. Éppen ezért pontosítsuk, hogy mikor lesz a következő találkozás, még akkor is, ha fél évet kell várni rá. Mert így az időt is könnyebb számolni, és valamivel beláthatóbbá válik a jövő.

5. Azonos áldozatok
Nem biztos, hogy mindkét fél ugyanannyi pénzt tud költeni utazásra, például repülőjegyre. Egy idő után konfliktust okozhat, ha valaki komoly anyagi áldozatokat hoz, míg a másik nem fektet a kapcsolatba. Próbáljuk tisztázni az elején, hogy ki, mennyit tud vállalni, és ezt tartsuk tiszteletben.

6. Élvezzük a jelent!
Amikor végre együtt vagyunk, ne azzal foglalkozzunk, milyen szörnyű lesz újra elválni egymástól, hanem koncentráljunk az adott pillanatokra. Gondoljunk arra, hogy milyen hatalmas lendületet adnak az ilyen alkalmak, amelyek hosszú időre feltölthetnek energiával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.