Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Augusztus 30. 08:38, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Elfogyott a bója Tiszaalpáron

Elfogyott a bója Tiszaalpáron

Leleményesen oldották meg az eszközhiányt. A falu utcái hónapok óta fel vannak túrva a csatornázás miatt, a leleményes munkások csütörtökön földbe szúrt faágakkal jelölték ki a veszélyes zónát.

Leleményesen oldották meg az eszközhiányt. A falu utcái hónapok óta fel vannak túrva a csatornázás miatt, a leleményes munkások csütörtökön földbe szúrt faágakkal jelölték ki a veszélyes zónát.

Két földbe szúrt faággal jelezték a munkások a közlekedőknek csütörtökön Tiszaalpáron, hogy nem érdemes rámenniük az út szélén frissen lebetonozott csatornafedélre. A falu utcái hónapok óta fel vannak túrva, a helyiek élhetetlennek érzik emiatt Tiszaalpárt, velük együtt az átutazók sem győzik kerülgetni a „munkaterületet”.

Korábban sokan arról panaszkodtak, hogy Alpáron óriási a por, a felmart, kiásott, majd mészkőőrleménnyel visszatemetett utcák járhatatlanok. A mészkőőrleményen manőverező autók és biciklisek egyébként egyaránt a defektet kockáztatják minden nap és aki sokat kockáztat, bizony gyakran rajtaveszt...

Egy helyi férfi elmondása szerint „gőzerővel folyik a munka”.A napokban neki kellett rászólnia a munkásokra, hogy vagy tegyék vissza a főúton, az autók nyomvonalában lévő csatornafedelet, vagy jelöljék ki valamivel a lyukat, de így nem maradhat, mert nagy baleset lehet belőle. A melósok ugyanis levették a csatornatetőt, majd arrébb húzódtak az árnyékba, de amint a férfi szólt nekik, észbe kaptak, és azonnal cselekedtek... Ehhez képest csütörtökön jól megoldották a Deák Ferenc utcában mutatkozó eszközhiányt: két letört faággal jelölték ki a frissen betonozott csatornafedelet, nehogy valaki rámenjen. Ha május lenne, talán még szalagok is kerültek volna az ágakra. A terepszínű „bóják” nappal szalagtalanul jól látszódtak, éjszakára meg remélhetőleg megszáradt már a beton. Oda legalább már jutott egy kis szilárd anyag.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: