Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 09. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Életünk legnagyobb csodája: a születés

Életünk legnagyobb csodája: a születés

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete a Születés Hete alkalmából kibővített Betűbölcsi keretében várta a kismamákat a Hattyúházba május 8-án.

Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntő gondolatait követően a meghívott előadók hasznos tanácsokat és gyakorlati instrukciókat osztottak meg a népes számú közönséggel.

Elsőként Vidács Tímea védőnő beszélt a Kriston Intim tornáról és annak hasznáról a hétköznapi életben. Tímeát már harmadik alkalommal hívták meg a Születés Hete rendezvényére előadónak. Ezúttal általánosságban beszélt a nők egészségére ható szokásokról, a tornáról és a pszichoszomatikus elváltozásokról, különös tekintettel a kismamákra. Az intim torna tréner életkortól függetlenül ajánlotta mindenkinek a Kriston Intim Tornát. Nemcsak regenerációra lehet alkalmazni a gyakorlatsort, hanem megelőzésre, a szülésre való felkészülésre is.

Noha már 30 éve ismert a Kriston módszer, sajnos még mindig nincs benne a köztudatban – nyilatkozta Tímea lapunknak. Viszont örömmel tapasztalta, hogy azon kismamák, akik részt vesznek ezen a tornán, már alkalmazzák otthon a gyermeknevelésben is.

Egy-egy tanfolyamon elsajátíthatóak azok a tornagyakorlatok, melyeket otthon bármikor lehet alkalmazni. Gyakorlatilag 10 hét alatt már megtapasztalhatóak azok a pozitív változások, melyeket ígér a Kriston módszer.

A délelőtt hátralévő részében Néma Attiláné Ella dúla a pozitív szülésélmény elősegítésére adott gyakorlati tanácsokat, illetve dr. Kisné Sváb Ildikó krízistanácsadó szakpszichológus arról beszélt a megjelenteknek, hogyan lehet jó szülővé válni.

A rendezvényen a kicsiket játszósarokkal várta, illetve tombola és termékbemutatók színesítették a délelőtti programok sorát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM