Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Május 21. 14:09, csütörtök | Helyi
Forrás: NAV

Elektronikus beszámoló benyújtási határideje

Elektronikus beszámoló benyújtási határideje

A társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény hatálya alá tartozó adózóknak 2015. június 1-ig kell eleget tenniük a társaságiadó-bevallási kötelezettségüknek.

A társaságoknak az év végi zárást követően elérkezett a bevallás és beszámoló benyújtásának határideje. A társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény hatálya alá tartozó adózóknak 2015. június 1-ig kell eleget tenniük a társaságiadó-bevallási kötelezettségüknek.

A bevallás benyújtása mellett az egyszeres vagy kettős könyvvitelt vezető adózók kötelesek elektronikusan is benyújtani a beszámolójukat.

A beszámolót az EB jelű elektronikus űrlapon kell teljesíteni, ami a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) honlapjáról letölthető és a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszeren (KR) a mellékletek, illetve közzétételi költségtérítés fizetését igazoló nyugta csatolásával nyújtható be 2015. június 1-ig. A KIM Céginformációs Szolgálata az elektronikus űrlap adatait és a csatolt mellékleteket ellenőrzi és a beszámoló befogadásáról, illetve elutasításáról értesítést küld az adózó elektronikus tárhelyére.

A NAV az elektronikus űrlap adatai alapján ellenőrzi a beszámoló megküldésének tényét és időpontját. Amennyiben a társaság a beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének az előírt határidőn belül nem tesz eleget, vagy a letétbe helyezéshez kapcsolódó közzétételi költségtérítés elmulasztotta, a NAV 500 ezer forintig terjedő mulasztási bírság kiszabása mellett felszólítja, hogy kötelezettségének 30 napos határidőn belül tegyen eleget. Ha a megadott határidőig sem teljesít a társaság, akkor további 60 napos határidő kitűzésével újabb 1 millió forintig terjedő mulasztási bírság kiszabása mellett ismételten felhívja az adózót kötelezettségének teljesítésére. Abban az esetben, ha az adózó a beszámoló letétbe helyezési, illetve közzétételi kötelezettségének az ismételt felhívás időtartama alatt sem tesz eleget, a NAV haladéktalanul értesíti a cégbíróságot az adózó adószámának felfüggesztés nélkül hivatalból történő törléséről, és egyúttal kezdeményezi a cég megszűntnek nyilvánítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.