Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Október 04. 15:06, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Elbúcsúzott a mazsorettesek Százszorszép Csoportja

Elbúcsúzott a mazsorettesek Százszorszép Csoportja

Óriási érdeklődés kísérte a Zene Világnapja alkalmából október 1-jén (szombaton) tartott Mazsorett Gálát, melyet a szokásokhoz hűen a Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumának tornatermében tartottak.

Az est folyamán felléptek a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, Százszoszép, Csillagfény, Pillangó és Nefelejcs csoportok. A látványos és vérforraló táncos produkció sorát megszakította az együttes Százszorszép Csoportjának búcsúzása, akik 18 év közös munka után köszöntek el Jankovszki Zoltánnétól, művészeti vezetőjüktől és a mazsorettezéstől.

A csapat számtalan városi-megyei-országos és nemzetközi rendezvényen szerepelt már nagy sikerrel. A Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes tagjaiként jártak már Szlovákiában, Németországban, többször turnéztak Franciaországban, Olaszországban, Görögországban, Montenegróban, Spanyolországban egy nemzetközi versenyen a legjobb külföldi együttes díját vehették át, Lengyelországban a Plonski Európa Parádén képviselték Magyarországot. Legutóbb a Belgiumban megrendezendő Nemzetközi Fúvószenekari Verseny megnyitó és záró ünnepségén vendégszerepeltek. A Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes nemzetközi minősítési rendszer szerint „D" (legnehezebb) fokozat show kategóriában Kiemelt Arany Minősítést kapott a szakértő zsűritől.
Az október 1-jei gálán a Százszorszép Csoport tagjai sorra léptek a mikrofon elé és megosztották a közönséggel mazsorettes pályájuk mozzanatait.

Megtudhattuk, hogy pályafutásuk során különféle táncstílust ismerhettek meg, és a sok gyakorlásnak és kemény munkának köszönhetően az évek folyamán egyre ügyesebbek lettek. Jártak balett órára, elsajátították a társastánc alapjait, a nyári táborokban szving, charleston és modern táncórákat vettek, ami mind-mind hozzájárult a mozgáskultúrájuk fejlődéséhez. Az edzéseken Jankovszki Zoltánné tánctanár beléjük nevelte a kecses járást, a szép testtartást, melynek nagy hasznát vették az egyre bonyolultabb koreográfiák kifejezésekor. Nem beszélve a mozdulatok összehangolásáról, amely nagyfokú koncentrációt és rendkívül sok gyakorlást igényelt. A rengeteg fellépés segített a lányoknak rutint szerezni, amellyel magabiztossá válhattak az évek folyamán. Megtanulták azt, hogy a kitartó és kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét.

„Hálásak vagyunk Andrea néninek, hogy mindig kitartásra ösztönzött minket. Motivált, amikor lendületünket vesztettük és hitt bennünk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Mindannyian nagyon sokat köszönhetünk Andrea néninek és a mazsorettezésnek. Számukra ez nem csak egy táncműfaj, hanem egy életstílus.” – monda a csoport egyik tagja a búcsúzó beszédében.

A könnyekig megható búcsút követően pedig az est fénypontjaként átnyújtották a lányok a „Legnagyszerűbb tanár” díját művészeti vezetőjüknek, Jankovszki Zoltánné tánctanárnak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: