Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2014. Február 21. 09:58, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Egy polcon Félegyháza híres termékei

Egy polcon Félegyháza híres termékei

Az együttműködés keretében a Félegyházi Kenyér egyes mintaboltjaiban mostantól a Kiskunfélegyházi Tejüzem tejtermékei is megvásárolhatók.

A kiváló minőségű pékáruiról országosan ismert Kiskunfélegyházi Malom Kft., valamint a helybéliekben nosztalgikus hangulatot idéző, egyedi ízű „pöttyös tejföl" és „zacskós kakaó" atyja, a Kiskunfélegyházi Tejüzem vezetősége úgy döntött, hogy a két cég egymást erősítve öregbíti a jövőben a székhely település jó hírét. Az együttműködés keretében a Félegyházi Kenyér egyes mintaboltjaiban mostantól a Kiskunfélegyházi Tejüzem tejtermékei is megvásárolhatók.

Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke a két félegyházi cég közös piaci megjelenéséről szóló sajtótájékoztatón rámutatott: az egyesület egyik legfontosabb célja valósul meg a két tradicionális, nevükben is a várost népszerűsítő termékcsalád partnerségében. Ezért is szorgalmazta a közös megjelenést, ami – hangsúlyozta – jó üzleti lehetőség mindkét partnernek, sikerélmény és visszaigazolás az egyesületnek, s nem utolsósorban imázsteremtő reklám a városnak. Azt is mondhatnánk – tette hozzá –, hogy „ezt jól kisütötték”.

A sajtótájékoztatón jelen volt Csikász János a Kiskunfélegyházi Malom Kft. ügyvezető igazgatója, és Koncz László, a Kiskunfélegyházi Tejüzem egyik tulajdonosa is. A cégvezetők elmondták: a kezdeményezés kezdeti tapasztalatai biztatóak. A tejtermékek egyelőre 25 mintaboltban vannak jelen, a dél-magyarországi régióban, illetve Budapesten található 85-ből, de ez a szám folyamatosan emelkedni fog a jövőben.

Csikász János a társaság termelési kapacitására vonatkozó újságírói kérdésre elmondta: a kenyérgyár jelenleg 3500 kg kenyeret, 15 ezer darab kiflit, zsemlét, és 3500 darab péksüteményt gyárt óránként, és ezzel a mennyiséggel gyakorlatilag kihasználják a rendelkezésre álló kapacitást. A mintaboltokon keresztül mintegy 30 ezer vevőt érnek el, ami kiváló lehetőség a félegyházi tejtermékek széles körben való megismertetésére. – Ez az együttműködés – fogalmazott az ügyvezető – gyümölcsözőnek ígérkezik a résztvevő cégeknek, de a régiónak is.

– A félegyházi tejüzemben a Félegyháza környéki tanyákról, gazdaságokból származó tej feldolgozása történik, stabil jó minőségben. Erről a városban már senkit nem kell meggyőzni. Minél távolabb megyünk azonban, annál kevésbé ismerik termékeinket. Ezért kiváló lehetőség nekünk, hogy egy jól működő, „bejáratott”, a minőségi termékek melletti elkötelezettségéről ismert mintabolthálózatban lehetünk jelen termékeinkkel – mutatott rá Koncz László, aki azt is elmondta, hogy a napi 15 ezer liter tej feldolgozására alkalmas üzem jelenleg kapacitásának mindössze 40 százalékát használja. Most ennek növekedésében bíznak, ami – tette hozzá – új munkahelyeket jelenthet a termelésben és a kiszállítás terén is.

A partnercégek vezetői arról is beszéltek, hogy bár korábban is ismerték egymást, a KGME tagjaiként, a rendszeres találkozások nyomán alakult ki közöttük az a bizalom, ami alapot adhat egy ilyen közös vállalkozáshoz. Ennek jelentősége azért is kiemelkedő, mert a két legendás termék sikere mögött számos Kiskunfélegyházán és környékén gazdálkodó gabonatermelő, tejtermelő, gazda, és több mint félezer alkalmazott áll.

Csányi József hozzátette: az egyesület nem csak generálja ezeket a kapcsolatokat, hanem ellenőrzi is a kölcsönös előnyök érvényesülését. De minden félegyházi maga is hozzájárulhat e nagy múltú alapélelmezési cikkek népszerűségéhez és elismertségéhez.. Erről is döntünk, amikor leemelünk egy terméket az üzletek polcáról. A jó választással nem csak saját városunk iparát támogatjuk, hanem új munkahelyek létrejöttében is közreműködünk.

Tóth Timea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 08:05, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. február 18. - Nagyböjt 1. vasárnapja

2024. Február 25. 08:00, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. február 25. - Nagyböjt 2. vasárnapja

2024. Február 24. 18:47, szombat | Helyi

Új igazgató a kecskeméti Mercedes gyárban

Jens Bühlert nevezték ki a német autógyár kecskeméti egységének élére.

2024. Február 24. 08:04, szombat | Helyi

Adj vért és ments meg három életet

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei kiszállásos véradási helyszíneit közöljük február 26. – március 3. között