Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2015. Június 15. 15:37, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Egy nemes cél...és összefogás

Egy nemes cél...és összefogás

Lajos Zoltán az Aréna Holding ügyvezetője ismét álmodott egy nagyot…egy merészet..., hogy az egészségügyi ellátottság helyzetén is változtasson - ezúttal komoly összefogással.

Szinte mindenki tudja már Félegyházán, hogy az Ótemplomban eltűnt távcső pótlása is Lajos Zoltán nevéhez fűződik. Most álmodott egy merészebbet, hogy az egészségügyi ellátottság helyzetén is változtasson - ezúttal komoly összefogással.

Az ügyvezető elmondása szerint a Retro Party-k mindig is kitüntetett figyelmet élveztek a félegyháziak életében. Minden egyes retro rendezvényre szinte az összes jegy maradéktalanul elkelt. Ez adta azt az ötletet, hogy miért ne lehetne egy nemes cél érdekében felhasználni a tekintélyes bevételt. Az elhatározást követően azzal a feltett szándékkal kereste fel polgármesterünket Csányi Józsefet, hogy mondjon véleményt, mire lenne leginkább szüksége a városunkban lévő embereknek. Az ügyvezető nem szerette volna, ha csak úgy belekerül a jótékonysági célzattal rendezett disco bevétele a “nagy kalapba” és valamikor, valamire majd elhasználásra kerül.

Lajos Zoltán konkrét elképzelést szeretett volna megvalósítani a felajánlott összegből. Így esett a választás a Kiskunfélegyházi Városi Kórház szülészet-nőgyógyászati rendelőjére, ahol egyre nagyobb szükségét érzik az orvosok és betegek egyaránt egy olyan ultrahangos fejegységnek, mellyel maradéktalanul el tudják látni a nőgyógyászati szűrővizsgálatokat.

Az Aréna Holding ügyvezetőjének jótékony célzattal megálmodott tervéből egy régóta dédelgetett álom valósult meg, mellyel minden félegyházi ember élete könnyebbé válik! Nem kell Kecskemétre utaznunk (ill. átkísérnünk párunkat) minden komolyabb nőgyógyászati vizsgálatért, szűrésért, mert ezzel a fejegységgel nagyon sok vizsgálat immáron elérhető lesz a Kiskunfélegyházi Kórházon belül is.

Ezzel az egységgel sokkal pontosabb képet tudunk kapni, legyen szó akár a terhesség, méhen kívüli terhesség megállapításáról, illetve bármilyen nőgyógyászati szűrővizsgálatról. – tudtuk meg Dr. Körtvélyessy András, a Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatójától, aki meghatódva fogadta el a mintegy 1.636.000,-Ft-nyi összeget, melyet ma (június 15-én) adott át Lajos Zoltán ügyvezető.

A jótékony célzattal rendezett retro disco bevételén túl, Lajos Zoltán személyesen is felkeresett az üzleti világból ismert vállalatvezetőket, akik szintén csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez. Gondolkodás nélkül segített a Bács Plast Kft., a Rollsped Kft., Kunvill Kft., Integrál Zrt., SZJ Trans Kft., Hegyi Sándor Dél-100 Kft., Előszer Kft., AP-Faktúra Kft., Szalai Busz Kft., Busa Imre, P&P Kft. és a fő támogató, az Aréna Holding Kft.

Minden félegyházi lakos nevében köszönet a segítségért és a cél sikeres megvalósításáért.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 09:36, szerda | Helyi

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Az, hogy az igazolvány milyen előnyökkel fog járni, csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok.

2021. Április 14. 09:18, szerda | Helyi

Annyi szemetet dobnak el az autósok, amennyi egy kisebb megyeszékhely éves hulladéktermelése

Próbálja eltüntetni az út menti illegálisan lerakott szeméthegyeket a következő két hétben a Magyar Közút.

2021. Április 13. 16:12, kedd | Helyi

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását.

2021. Április 13. 15:09, kedd | Helyi

Újabb turisztikai tájékoztató táblák kerültek kihelyezésre

A helyi lakosok és a közelebbről-távolabbról érkezők szolgálatára újabb turisztikai táblákat helyeztek ki Kiskunfélegyházán a buszpályaudvarral szemben.