Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2013. Szeptember 12. 10:17, csütörtök | Külföld
Forrás: ÉrdekesVilág

Egy macska vezeti a megvakult kutyát

Egy macska vezeti a megvakult kutyát

A szeretet és a segítségnyújtás hihetetlen példája ez a walesi kutya-macska páros

A szeretet és a segítségnyújtás hihetetlen példája ez a walesi kutya-macska páros. A vak Terfelnek egy kóbor macska lett az önkéntes segítője, vigyázza minden lépését, így újra élvezi a parkban tett sétákat. Terfel, a nyolc éves kutyus látása annyira megromlott, hogy folyamatosan nekiment valaminek a házban, nem tudott már egyedül közlekedni. Egyik napról a másikra azonban egy cica lett elválaszthatatlan társa, aki vakvezetőként segíti a megvakult kutyust.

Terfel gazdájával, az 57 éves Judy Godfrey-Brown, a The Sun-nak mesélte el a két állat történetét: “Kimentünk egy kicsit sétálni. Hozzánk szegődött egy kóbor cica, de ahogyan közeledett, azonnal feltűnt, hogy nem közönséges macskával van dolgunk. Mintha pontosan tudta volna, a kutya nem látja őt, teljes bizalommal közeledett felé. Megdöbbentem, amikor láttam, hogy elkezdi terelni, finoman, óvatosan, pontosan, ahogyan egy ember segíti át a zebrán nem látó ismerősét. Pwditatnak neveztem el a cicust, most már ő is az életünk része, Terfel szeme. Elválaszthatatlanok egymástól, együtt is alszanak.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 16. 14:30, péntek | Külföld

Meghalt a börtönben Putyin politikai ellenfele, Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).