Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. November 22. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: - szerk. -

Egészségfejlesztési tervek a lakosság bevonásával

Egészségfejlesztési tervek a lakosság bevonásával

Egy kérdőív kitöltésének segítségével kéri ki a lakosság véleményét is a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület.

Egy kérdőív kitöltésének segítségével kéri ki a lakosság véleményét is a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület. Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Csányi József, az egyesület elnöke, Dr. Ónodi Izabella fogszakorvos és Dr. Kiss Ákos Csaba főorvos november 21-én a városi kórház előtt.

Néhány hónappal ezelőtt indította útjára az egyesület a „Munkára Félegyháza” címet viselő programot, melynek célja, hogy a város által nyújtott szolgáltatások felmérésével, szakemberek, valamint a lakosság véleményének meghallgatásával olyan fejlesztési elképzeléseket és koncepciókat dolgozzon ki a szervezet, amelyek hozzájárulnak Félegyháza fejlődéséhez és az itt élők életkörülményeinek javításához. Az egyesület első lépésként az egészségügy javítását célozta meg. Korábbi konzultációk alkalmával kikérte az egészségügyi alap, illetve szakellátásban dolgozó orvosok és szakemberek véleményét, és most a lakosság bevonását tervezik. Ennek érdekében egy úgynevezett „Egészségfejlesztési kérdőívet” dolgoztak ki, melyben az egészségügyi ellátással kapcsolatban fejthetik ki véleményüket a város lakói.
Dr. Ónodi Izabella szerint Kiskunfélegyházán az egyik legnagyobb probléma a fogászati sürgősségi ellátás hiánya, melyet kezdeményezésükkel újraindítanak a városban.

A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület következő rendezvényét november 28-án, csütörtökön 17 órától tartja a Vállalkozók Ipartestületében, ahol meghívott vendégként jelen lesz dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az egyesület tiszteletbeli elnöke is.

A kérdőív megtekinthető és letölthető ITT.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.