Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Május 02. 11:05, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Csak az nem élvezte, aki otthon maradt

Csak az nem élvezte, aki otthon maradt

Tömegeket mozgatott meg a május elsejei rendezvény, melynek a - régmúlt időket idéző – parkerdő adott otthont.

. A jeles eseményre a szokásosnál is alaposabban tették rendbe a helyszínt és annak környéket a parkgondozók (itt megjegyezném, hogy csak az ütemezést kellett összehangolni a majálissal, ugyanis a parkerdő állapotát az átadás óta gondosan felügyelik és rendszeresen tisztítják, a mellette vezető kerékpárút környékét pedig kaszálják a VSZKSZ dolgozói).

A majális rendezvényének ünnepélyes megnyitóján Csányi József, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket, s Anyák-napja lévén elsőként az édesanyákhoz szólt. A szívmelengető szavakat követően a színpadon egymást követték a látványos és szórakoztató programok. A Padkaporos Táncegyüttes csoportjainak bemutatóját követően fellépett a Félegyházi Népdalkör, a Citerazenekar és a Barátság Énekkar. A Kunplast Szupernagyik fergeteges bemutatójukkal színesítették a műsort a dalos előadásokat követően.

A délután folyamán a Thália Színkör zenés előadását és Hársfai Viktória műsorát követően a táncé volt a főszerep. Fellépett a Silver Step Tánccsoport, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola társastáncosai, a Padkaporos táncegyüttes, sőt Bugacról is képviseltették magukat fellépők aerobik bemutatóval, valamint Jászszentlászlóról is érkezett egy tánccsoport.

Régmúlt idők varázsát idézte a Májusfa állítása, melyhez az Aprók Tánca adta meg az igazi majálisi hangulatot. Az erdei ösvényeket ezrek taposták jókedvűen és fáradhatatlanul jártak tisztásról-tisztásra, hiszen kivétel nélkül minden helyszínen volt valami izgalmas, látványos program.

Nélkülözni nem kellett senkinek, mert sem ételben sem italban nem volt hiány. Városunk több közössége állított sátrat, ahol mindenki bográcsában rotyogott valami finomság: paprikáskrumpli, pörkölt, gulyás stb., a vendéglátó egységekben pedig sültekkel és egyéb csemegékkel várták a megéhező nézelődőket.

A szervezők gondoskodtak a gyerekek szórakoztatásáról is, akik nem győztek válogatni a játékok és a nyalánkságok között.

A felnőttek amellett, hogy megcsodálhatták a katasztrófavédelem, rendőrség és mentősök felszereléseit, megismerkedhettek a küzdősportokkal is a Kyokushin Karate SE és a Vasas TK birkózói bemutatójának jóvoltából. Ezen kívül a lovaskocsikázási és íjászati lehetőség, rendvédelmi bemutató, paintball pálya, hadászati és military fesztivál sátor, vidámpark színesítette a programok sorát. Sátrával kitelepült a Süveges Autósiskola, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kiskunfélegyházi Waldorf Egyesület, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja, a Tourinform és még sorolhatnám. Az időjárás is kedvezően alakult, noha a pénteki bolondballagást tekintve senki nem reménykedett semmi jóban a hétvégét illetően.

Annyi bizonyos, hogy csak az nem élvezte városunk fergeteges majálisát, aki otthon maradt!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA