Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 20. 15:31, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Bővül a kiskunfélegyházi értéktár

Bővül a kiskunfélegyházi értéktár

Soron következő ülését tartotta november 19-én a Kiskunfélegyházi Értéktár, ahol az értékgyűjtő kérdőívek eredményeit összegezték, valamint a beérkezett javaslatokról döntöttek.

A bizottság szeptemberében kérdőívet juttatott el a lakosság valamint a helyi általános és középiskolák részére azzal a céllal, hogy segítsék a helyi értékek feltárását, összegyűjtését. A kérdőívek kitöltésére október 31-ig volt lehetőség. Az Értéktár Bizottság a 114/2013. (IV./16.) a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról szóló Korm. rendeletben meghatározott nemzeti értékek szakterületeinek kategóriái, valamint a kiértékelt kérdőívek alapján adatbázist hozott létre. A bizottság a javaslatokat folyamatosan vizsgálja. A fenti kormányrendelet alapján 15 javaslattétel érkezett a bizottság részére, melyet a tagok megtárgyaltak, és elfogadtak. A javasolt helyi értékek Kiskunfélegyházi Értéktárba történő felvételéről a képviselő-testület dönt következő ülésén. A kormányrendelet alapján bárki tehet javaslatot a helyi értékek Kiskunfélegyházi Értéktárba történő felvételére. A rendelet szabályozza a nemzeti értékek kategóriáit is: agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás. A javaslattétel ingyenes, a javaslatot elektronikus, vagy postai út elektronikus adathordozón kell benyújtani a rendelet 1. sz. melléklete alapján a területileg illetékes polgármester részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.