Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2023. Június 08. 16:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bolti szarka sorozatügye

Bolti szarka sorozatügye

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak egy kunszentmiklósi tolvaj ellen, aki áruházakból lopott. Egy ízben társai is voltak.

Öt áruházláncot érint az a lopássorozat, amelynek fő gyanúsítottja egy kunszentmiklósi lakos. A 29 éves férfi a gyanú szerint 2021 szeptembere és 2022 májusa között huszonhárom esetben követett el vagyon elleni bűncselekményeket az ország több pontjain. Különböző technikákkal dolgozott: előfordult, hogy a kezében a termékkel egyszerűen kisétált a boltból, de olyan is volt, hogy drága szeszes italokat rejtett a táskájába. Egy másik módszert is alkalmazott: megpakolta a bevásárlókocsit, majd a bejárathoz tolta. Ez után távozott, és a bejárathoz visszatérve kihúzta a kocsit a vevőtérből. Volt, amikor tetten érték, azokban az esetekben felvette a nyúlcipőt és üres kézzel ment el. Kiskunfélegyháza mellett többek között Nagykőrös, Dunaújváros, Érd, Salgótarján, Hatvan, Dorog, Szarvas volt a célpontja; minden esetben forgalmas üzleteket választott ki, és a termékek között sem nagyon válogatott. Az egyik helyről például két bontókalapácsot emelt el.

A férfit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították, és körözést bocsátottak ki ellene. Elfogását követően kihallgatták és őrizetbe vették. Időközben kiderült, hogy a lopások miatt több rendőrség is eljárást folytat a tolvaj ellen, így ügyeit összevonták.

A 29 éves férfi jelenleg is letartóztatásban van az öt áruházlánc sérelmére – összesen 23 alkalommal – üzletszerűen elkövetett lopás miatt. Az egyik esetben volt három társa is; ők szabadlábon várhatják ügyük alakulását.

A kiskunfélegyházi nyomozók a történtek vizsgálatát befejezték, a gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak. Ennek érdekében az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.