Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2023. Június 08. 16:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bolti szarka sorozatügye

Bolti szarka sorozatügye

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak egy kunszentmiklósi tolvaj ellen, aki áruházakból lopott. Egy ízben társai is voltak.

Öt áruházláncot érint az a lopássorozat, amelynek fő gyanúsítottja egy kunszentmiklósi lakos. A 29 éves férfi a gyanú szerint 2021 szeptembere és 2022 májusa között huszonhárom esetben követett el vagyon elleni bűncselekményeket az ország több pontjain. Különböző technikákkal dolgozott: előfordult, hogy a kezében a termékkel egyszerűen kisétált a boltból, de olyan is volt, hogy drága szeszes italokat rejtett a táskájába. Egy másik módszert is alkalmazott: megpakolta a bevásárlókocsit, majd a bejárathoz tolta. Ez után távozott, és a bejárathoz visszatérve kihúzta a kocsit a vevőtérből. Volt, amikor tetten érték, azokban az esetekben felvette a nyúlcipőt és üres kézzel ment el. Kiskunfélegyháza mellett többek között Nagykőrös, Dunaújváros, Érd, Salgótarján, Hatvan, Dorog, Szarvas volt a célpontja; minden esetben forgalmas üzleteket választott ki, és a termékek között sem nagyon válogatott. Az egyik helyről például két bontókalapácsot emelt el.

A férfit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították, és körözést bocsátottak ki ellene. Elfogását követően kihallgatták és őrizetbe vették. Időközben kiderült, hogy a lopások miatt több rendőrség is eljárást folytat a tolvaj ellen, így ügyeit összevonták.

A 29 éves férfi jelenleg is letartóztatásban van az öt áruházlánc sérelmére – összesen 23 alkalommal – üzletszerűen elkövetett lopás miatt. Az egyik esetben volt három társa is; ők szabadlábon várhatják ügyük alakulását.

A kiskunfélegyházi nyomozók a történtek vizsgálatát befejezték, a gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak. Ennek érdekében az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 16:13, hétfő | Helyi

Motorossal karambolozott egy autó Kiskunfélegyházán

Irányítás mellett halad a forgalom a Szentesi út érintett szakaszán.

2023. Szeptember 25. 15:25, hétfő | Helyi

Az idősek saját otthonában nyújt segítséget a Gondosóra program

A Gondosóra program egy ingyenesen igényelhető és havidíjmentes szolgáltatás, amit minden 65 év feletti kérhet, aki szeretné, hogy a nap 24 órájában biztonságban legyen.

2023. Szeptember 25. 12:23, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

2023. Szeptember 25. 10:55, hétfő | Helyi

Őszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Őszi virágünnep, dísznövény bemutató és vásár lesz a 2023. október 14-én, szombaton 8-12 óráig Kiskunfélegyházán a Petőfi tér – Hattyúház előtti sétányon.