Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Január 24. 15:05, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

Biztonságosabbak lesznek az útkereszteződések

Biztonságosabbak lesznek az útkereszteződések

A további balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának növelése volt a célja annak a helyszíni bejárásnak, melyet ma (január 24-én) tartottak Dongó József, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére

A további balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának növelése volt a célja annak a helyszíni bejárásnak, melyet ma (január 24-én) tartottak Dongó József, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Csanyi út – 451. számú elkerülő úti csomópontban és a Móczár bekötőnél.

A környékben lakók álláspontja szerint a nagy sebességgel haladó járművek miatt rendkívül veszélyes az áthaladás a Csanyi út – 451. számú elkerülő út kereszteződésében. A biztonság növelése érdekében már korábban forgalomlassító csíkokat építettek be a Csanyi út Zöldmező lakótelep felőli oldalán. A lakosok szerint a megoldást a körfogalom kiépítése jelentené.
A szakemberek álláspontja szerint a kereszteződés fogalomtechnikailag megfelelő, így a körforgalom kiépítése nem indokolt. A közútkezelő ellenben vállalta a kereszteződés beláthatóságát gátló növényzet kivágását.
A bejárás második állomása a 451-es főút és a Móczár bekötő kereszteződése volt, ahol az a megállapodás született, hogy a közútkezelő előjelző táblákat helyez ki a főútra, a polgármesteri hivatal pedig gondoskodik a kilátást gátló növényzet eltávolításról – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Dongó József.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.