Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2014. Január 24. 15:05, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

Biztonságosabbak lesznek az útkereszteződések

Biztonságosabbak lesznek az útkereszteződések

A további balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának növelése volt a célja annak a helyszíni bejárásnak, melyet ma (január 24-én) tartottak Dongó József, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére

A további balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának növelése volt a célja annak a helyszíni bejárásnak, melyet ma (január 24-én) tartottak Dongó József, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Csanyi út – 451. számú elkerülő úti csomópontban és a Móczár bekötőnél.

A környékben lakók álláspontja szerint a nagy sebességgel haladó járművek miatt rendkívül veszélyes az áthaladás a Csanyi út – 451. számú elkerülő út kereszteződésében. A biztonság növelése érdekében már korábban forgalomlassító csíkokat építettek be a Csanyi út Zöldmező lakótelep felőli oldalán. A lakosok szerint a megoldást a körfogalom kiépítése jelentené.
A szakemberek álláspontja szerint a kereszteződés fogalomtechnikailag megfelelő, így a körforgalom kiépítése nem indokolt. A közútkezelő ellenben vállalta a kereszteződés beláthatóságát gátló növényzet kivágását.
A bejárás második állomása a 451-es főút és a Móczár bekötő kereszteződése volt, ahol az a megállapodás született, hogy a közútkezelő előjelző táblákat helyez ki a főútra, a polgármesteri hivatal pedig gondoskodik a kilátást gátló növényzet eltávolításról – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Dongó József.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 14:15, szerda | Helyi

Újabb remek versenyeredmények

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási kar, tanulmányi versenyt hirdetett 12. évfolyamos tanulók részére.

2022. Január 19. 12:00, szerda | Helyi

Élelmiszerárstop: ezt a termelők fogják megfizetni

Alapvetően a nyersanyagok világpiaci árának emelkedése áll az élelmiszerek megdrágulása mögött, de hamarosan jön a visszarendeződés.

2022. Január 19. 10:43, szerda | Helyi

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

2022. Január 19. 08:52, szerda | Helyi

Ma is meghazudtolja magát a januári időjárás

Az előrejelzések szerint a keddi időjáráshoz hasonlóan szerdán is hét ágra süt majd a nap az ország túlnyomó részén.