Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 10. 12:15, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Betűbölcsi a zene jegyében

Betűbölcsi a zene jegyében

Ma (november 10-én) a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Baba-mama Klubja a havonta kétszer tartandó Betűbölcsijét ezúttal a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában tartotta.

Benedek-Tein Edina klarinét tanár szervezésének eredményeként a gyerekeknek és kismamáknak egyaránt kellemesen telt a délelőtt a zeneszerszámokat megszólaltató előadók körében. A koncerten közreműködtek a Művészeti Iskola tanárai: Takács Gábor, és Takó Lajos.

A játékos dalok, megzenésített mondókák a legtökéletesebb választás ahhoz, hogy megszerettessük gyermekünkkel már egészen pici korában a zenét. Hiszen a zene és a hangok ugyanúgy mindennapjaink része, akár az evés, vagy az alvás. Ahogy táplálkozási szokásainkra vagy a mindennapi rutin elvégzésére is figyelmet szentelünk, ugyanúgy érdemes a minket körülvevő hangokhoz, zenéhez is tudatosabban hozzáállnunk.

Ha a zene által nemcsak kikapcsolódni, hanem gyógyulni, épülni szeretnénk, akkor érdemes olyan zenét keresnünk, ami nem pusztán szórakoztat, hanem valóban képes önmagunk legbelsőbb világa felé fordítani minket. Az, hogy ez megtörténik-e, a zeneválasztáson túl nagyban múlik a hallgató hozzáállásán: hogy milyen lelkülettel és figyelemmel viseltetik a megszólaló zenével szemben.

Ha feladjuk passzív zenehallgatási szokásainkat, s hajlandóak vagyunk figyelmünket odaajándékozni a zenének, a megfigyelés, a megismerés által a zene legbensőbb üzenete képessé válik arra, hogy szívünkben szimfóniaként csendüljön fel. Ez természetesen aktivitást, belső erőfeszítést s a zene iránti tiszteletet és bizalmat kíván tőlünk, azonban minél többet rakunk bele a zenehallgatás folyamatába, annál többel képes a zene is megajándékozni minket. Mindezt pedig nem lehet elég korán kezdeni.

Mutassuk meg hát gyermekeinknek még egészen kicsiny korában, hogy a csodálatos hangok milyen tárgyak által születnek és ne hagyjuk veszendőbe a zene iránti ösztönös érdeklődésüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.