Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2015. Április 21. 09:03, kedd | Helyi
Forrás: NAV

Betegségek után járó adókedvezmény

Betegségek után járó adókedvezmény

Bizonyos betegségben, súlyos fogyatékosságban szenvedő magánszemélynek megfelelő orvosi igazolással lehetősége van az összevont adóalap adóját csökkenteni a havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeggel.

Bizonyos betegségben, súlyos fogyatékosságban szenvedő magánszemélynek megfelelő orvosi igazolással lehetősége van az összevont adóalap adóját csökkenteni a havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeggel, azaz 5.250 forinttal.

Súlyos fogyatékos személynek azt a magánszemélyt kell tekinteni, aki súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben említett betegségben szenved, illetve aki rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül. A betegség pontos besorolását az orvosnak kell meghatároznia, az nem tartozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe. A kedvezményre jogosító igazolást szakambulancia vagy kórházi osztály szakorvosa, illetve a beteg háziorvosa állíthatja ki.

A kedvezményt az éves személyi jövedelemadó elszámolásakor lehet érvényesíteni, de az igazolás birtokában már év közben, a munkáltatónál az adóelőleg megállapítása során is figyelembe vehető.

Az orvosi igazolással a kedvezményt elévülési időn belül visszamenőlegesen – 2015-ben a 2009-es adóévig – is igénybe lehet venni a személyijövedelemadó-bevallások önellenőrzésével, ha az állapot már a korábbi években is fennállt.

További információ a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain, valamint az Általános Tájékoztató Rendszerén (TCC) keresztül, a 06-40/42-42-42 számon kérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 15:33, vasárnap | Helyi

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján

Az esős idő ellenére is sokan megjelentek a Városháza előtt december 2-án, hogy közösen megünnepeljék az első adventi gyertya fellobbanását.

2023. December 03. 09:30, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2023. december 3. - Advent 1. vasárnapja

2023. December 03. 09:29, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. december 3. - Advent 1. vasárnapja

2023. December 03. 09:26, vasárnap | Helyi

Jótékony célzata is volt az idei Mikulás Erőemelő Kupának

December 2-án Erőemelő kupát rendeztek a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium sportcsarnokában.