Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 15. 14:41, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Berki: a világbajnoki cím már zsebben és talán a kvóta is

Berki: a világbajnoki cím már zsebben és talán a kvóta is

A tokiói olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon Berki Krisztián lólengésben megvédte a világbajnoki címét, míg Hidvégi Vid a 4. helyen végzett.

Magyar szempontból remekül indult a lólengés döntője, ugyanis egyre-másra hibáztak a riválisok.

Előbb a szlovén Sasa Bertoncelj esett le a szerről, később a brit Lewis Smith is követte, majd a hazai közönség előtt versenyző japán Ucsimura Kohei és az ausztrál Prashanth Sellathurai ugyancsak rontott.

Az első hibátlan gyakorlatot a francia Cyril Tomassone mutatta be.

Hídvégi Vid is remekelt, végül a negyedik helyet érte a gyakorlata, de jegyezzük meg, a brit Smith nagy köszönetet mondhat a pontozóknak, ugyanis nagy hibája ellenére zárt a dobogó harmadik fokán.

Ami azonban számunkra a legfontosabb, Berki Krisztián hibátlan gyakorlattal, 15.833 ponttal megvédte a világbajnoki címét. Ez sajnos automatikusan nem jelent ötkarikás kvótát, ám a magyar szövetség számításai szerint Berki a másik két szerén is eléri az átlagpontszám 85 százalékát, és mivel lólengésben most dobogón végzett (ennek a két feltételnek kell teljesülnie az olimpiai induláshoz), valószínűleg részt vehet a londoni játékokon – ez jövő héten válik hivatalossá. Hídvéginek a januári tesztversenyen még tornásznia kell az ötkarikás szereplésért.

A szám utolsó versenyzője, a 2004-es olimpiai és 2003-as világbajnok kínai Teng Haj-pin leesett a szerről, így csupán a 7. helyen zárt.

A magyarok számára a lólengés döntőjével véget ért a torna-vb, a Berki, Hídvégi, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Kállai Zoltán összeállítású férfiválogatott a 21., a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya alkotta női együttes pedig 20. lett a csapatok versenyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.